Frøken D. er en fantastisk kvinde, som jeg er så heldig at få lov til at hjælpe med at finde nye sunde vaner til.
For 2 måneder siden, da vi mødtes første gang, var hun alt andet end energisk – hun var træt af at se på sig selv og træt af at være træt.
Nu har hun tabt sig 5 kg og 8 cm i taljen. Hun sover som en sten om natten og har energi hele dagen. Med andre ord er hun rigtig godt tilfreds med “at være Frøken D.”
I torsdags havde frøken D. så kun et enkelt lille problem tilbage. Hun brød sig faktisk ikke særligt meget om chokolade og dermed heller ikke om mine forslag til raw cakes.
Og mine pandekager syntes hun var lækre, men ganske upraktiske i forhold til gæster.
Hun ville frygteligt gerne bede om et alternativ til chokoladekagerne – men stadig lige så sunde og lige så flinke ved kroppen som dem. Både fordi hun selv er temmelig glad for kage, og fordi resten af verden også gerne vil forkæles en gang imellem – især hjemme hos frøken D.
Hun elskede gulerodskage, så en gulerodskage?
Selvfølgelig skulle hun da have en gulerodskage.
Så frem med køkkenmaskinen og den kreative hat.
Et par dage efter kunne jeg så maile hende opskriften. Den blev en succes – en stor succes!
Billedet her er sendt til mig af en tidligere kollega – hendes udgave ser så god ud:
Opskrift på Frøken D.’s gulerodskage:
½ kilo gulerødder
200 gr. mandler
100 gr. valnødder
125 gr. dadler (½pose urtekram)
100 gr. rosiner
3 tsk. kanel
1½ tsk. tørret ingefær
1½ tsk. muskatnød
revet skal af 2 øko. appelsiner
revet skal af 1 øko. citron
Fremgangsmåde:
Gulerødderne rives og gemmes.
Mandler og valnødder hakkes groft og gemmes.
Dadler, rosiner, citrusskræl og krydderier blendes med lidt vand til en blød pasta.
Så kan man selv vælge om det skal være en kage med synlige nødde- og gulerodsstykker, eller om den skal være helt fløjlsblød og saftig. Enten rører man alle ingredienser sammen med håndkraft i en stor skål, eller også blendes samtlige ingredienser sammen til en ensartet masse. Vi er ret uenige i vores familie, så vi laver halvt af hver.
Massen bredes ud i et tærtefad eller en lille bradepande og stilles på køl.
Som topping kan man bruge skyr (så øges indholdet af protein og det glykæmiske index falder). Jeg blander 350 gram med saften fra den ene appelsin samt et stort drys sort vaniljepulver.
Man kunne også forsøge sig med flødeost blendet med lidt agavesirup og citrussaft (ikke helt så sundt dog).
Sådan kan avanceret råkostsalat ende som gulerodskage – og både forskønne og forsøde enhver!
God appetit og nyd med nærvær!
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Følg bloggen via Facebook hér!
“Startede hos dig forrige tirsdag (12/2). Har nu smidt 4,4 kg og mistet 3 cm om livet!!!!
Det har kostet en ordentlig omgang hovedpine i 3 dage, da jeg droppede sukkeret og det søde “sunde”, men det har været det værd (se mere).