fbpx

Raw Spaghetti – Grøntsagsspaghetti.

Som med alle andre former for madreligion, så skal det hele tages med et gran salt. Noget virker (grøntsager er altid godt), men at leve 100% raw – narhhhh…. det kan ikke anbefales herfra.

Kagerne er for det meste skønne og blodsukkervenlige – dem har jeg digtet videre på i min opskriftsamling (følger med i mine forløb). De skal bare prøves – spring ud i det – de smager pragtfuldt.

Og så har rawfooderne i deres jagt på alternativer til tilberedt mad fundet på en genial erstatning for spaghetti. Grøntsagsspaghetti!

Det kræver selvfølgelig et ganske særligt apparat at fremstille dem. Ligesom i de gode gamle 90’ere, hvor alle pludselig havde en pastamaskine stående nede i køkkenskabet, indtil den fandt en plads på loppemarkedet…

Spiralizer

Denne gang er det en spiralizer. Den er altså smart.

Hos os går den ind og erstatter ungernes spaghetti. Jeg har gennem længere tid serveret en variant af fuldkorn til dem og selv spist grøntsager eller salat til vores gryderetter og kødsovs. Nu kan alle få det samme tilbehør – og ungerne blive lidt sundere. Og nej, de små pus kommer ikke til at mangle stivelse i deres hverdag. Der er stadig masser af rugbrød og bælgfrugter, som giver dem rigeligt med kulhydrater resten af døgnet, så det er fint at få de flere grøntsager i dem om aftenen!

Endnu en bonus er, at de er vilde med at deltage i madlavningen, når de kan få lov at lave de meterlange strimler.

Hvis rå grøntsagsstrimler slet ikke tiltaler dig, så er et godt alternativ til traditionel pasta den bønne- eller soyabaserede pasta, som er lavet på 100% bønne eller soya. Dem er både jeg og ungerne vældigt begejstrede for. Se mere om det her.

God fornøjelse og giv altid dine børn glæden ved at lave mad!

Vil du gerne være sundere, måske endda blive i bedre humør: Se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: