Saftig mandelkage – med citron og vanilje

Har du brug for at få nogle nye og sundere vaner?

(rev. opskrift fra 2016)

Men er du ikke helt klar til de underlige sunde kager – eller helt at undvære kager?

Har du alligevel lyst til at tage et lillebitte skridt i retningen af at være sundere, få mere stabilt blodsukker og få mere energi i hverdagen? KLART! Hvem vil ikke gerne det – hvis skridtet er lille nok?! Det skal være let!

Et lillebitte skridt på vejen mod mere sundhed, som føles helt trygt og komfortabelt, er at lave en sundere kage, som kan erstatte bagerens elendige sukkersnask eller Haribo Mixet (fixet…).

Stabilt blodsukker og næring

Prøv at lave kage lavet på gode reelle råvarer, der giver din krop og sind ny ægte næring, mæthed og glæde. Frys evt. små portioner ned og tag et stykke op ved behov. Hellere den her kage end næsten alt, hvad din reptilhjerne kunne foreslå af trøstemad og jeg-har-fortjent-snacks.

Er det svært eller helt håbløst for dig at komme igennem dagen, UDEN sukker, eller føler du dig kronisk træt og udmattet, så overvej, om jeg skal hjælpe dig i gang med de nye vaner stille og roligt. Vi ser på hele dig – også din hormonbalance.

Det giver en kæmpe fordel at have et kompetent menneske til at følge dig på vej, når vi taler om livslange vaner, der hader at blive ændret.

Opskrift Mandelkage med citron og vanilje:

200 gram mandler

400 gram dadler

2 øko citroner (saft og skræl)

1 spiseske sort vaniljepulver

½ teske stødt kanel

1/4 teskefuld salt

2 spiseskefulde, med top på, kokosolie

5 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen. Tilsæt citronsaft og finrevet citronskræl, vanilje, kanel, salt og kokosolien. Blendes godt sammen. Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse. Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.

Bør bages i en tærteform (kan gå i stykker, hvis man prøver at vende den ud af en form)

Sættes i ovnen på 180 grader i 30-35 minutter (hold øje med farven).

Skal det være ekstra godt, så laver du en topping af skyr, vanilje, citron/appelsin og evt. lidt agavesirup (eller en klat flødeskum). Du kan også flække kagen og bruge den som lagkagebunde. Fyldet kan være flødeskum vendt med lidt moste bær eller passionsfrugt.

God appetit og god fornøjelse!

Der er altid en løsning:

Vil du have mere energi og overskud i hverdagen, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Nyhedsbrev Marlene

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: