fbpx

Skal du have mellemmåltider? Et forslag med smør

Skal alle have mellemmåltider - nej..

Når jeg har nogen i forløb, og skal lave en kostplan, der giver resultater, så er mellemmåltider ikke altid en del af planen.

Efter 20 års tuden ørerne fulde af gode råd om mellemmåltider, så kommer det nogle gange bag på kunderne, at mellemmåltider kan være helt forkert, hvis målet er et stort vægttab eller radikale sundhedsmæssige ændringer.

Og desperationen i øjnene over udsigten til knurrende maver og pinefuld langsom døende tilstand om eftermiddagen er massiv.

Jeg designer selvfølgelig kostplanen, så sammensætningen passer det enkelte menneskes behov for næringsstoffer. Den rigtige sammensætning, mængden af mad og klokkeslættet gør, at det bliver let at undvære mellemmåltidet – OGSÅ den lille snack sidst på eftermiddagen.

For så at gøre forvirringen komplet, er det nogle gange nødvendig at have en “nødhapser” klar til de dage, hvor ALT seriøst er gået galt, og INGEN kan klare sig igennem eftermiddagen uden snacks.

En god nødhapser kunne være et stykke lowcarb brød fra fryseren med økologisk smør fra fritgående køer (det har en bedre fedtsyresammensætning end konventionelt smør).

En nødhapser kan på sigt erstattes med en mental øvelse, som dæmper den akutte trang til mad, hvis trangen ikke 100% handler om fysisk sult. Jeg har et stort lager af meget virksomme øvelser til følelsesmæssig sult.

Nogle dage HAR vi brug for trøst, omsorg og ro. Der kan mad hjælpe, men i virkeligheden er der brug for vores evne til at rumme og være med vores følelser uden behov for at dulme dem.

Dem lærer jeg dig, når du starter i et af mine forløb.

Vores hjerner er lærenemme, de kan trænes, og de VIL gerne ændre sig. Gamle mønstre kan opløses, og nye kontruktive måder at vælge og handle på i hverdagen, kan få lov at vokse sig store og bæredygtige, hvis de får lov.

PS: hvis din vægt og dit helbred er toptunet, så kan du selvfølgelig sagtens spise mellemmåltider.

Har du brug for en nødhapser, så finder du opskriften lige her:

Skyrbrød – lavglykæmisk / lowcarb brødløsning

Ha’ en skøn dag – jeg håber du kan bruge mine opskrifter og små råd.

Der er altid en løsning:

Vil du have mere energi i hverdagen, så se mit onlinekursus her

 

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Efter jeg har snakket med Anne og blevet vejledet. Tror jeg på det for første gang. Jeg har tabt ca 6 kg på ca 4 uger. Og jeg sulter ikke. Det var faktisk kun få ting jeg gjorde forkert. Jeg føler ikke jeg er på kur. Nu mangler jeg kun 5 kg og så har jeg nået mit mål. Som jeg faktisk tror på nu. Mange tak til Anne.

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: