Jeg bliver altid lidt forbandet, når smarte sundhedsapostle kommer med snedige sunde udgaver af et eller andet lækkert.
Det ender som regel med en underlig flad og skuffende fornemmelse i krop og sind efter sådan en omgang pseudofis.
Derfor gør jeg mig heller ikke i den slags – så hellere den ægte udgave (men ikke så tit og så voldsomt).
Meeeeeen, så var det, at Føtex havde økologisk kefir på tilbud i går. Og hende den mindste på 12 år spurgte, om det var det samme som koldskål?
Nej, det er IKKE koldskål, men det smager næsten ligesådan, hvis man nu tilsatte noget citron, fedme og sødme….
Arggggggg… så lå den altså lige til højrebenet at arbejde videre med.
Ok, det lykkedes faktisk at få et ganske hæderligt koldskålslignende produkt ud af eksperimentet – som endda ligger stabilt i blodbanen.
Altså, jeg kan godt selv lide den – ret godt.
Så hvis du lover mig, ikke at forbande min latterlige look-a-like-koldskål, så må du gerne prøve den.
Får du uren hud af almindelig koldskål, så er den her udgave din redning, da den ikke giver blodsukker-insulin-kønshormon-ubalancer.
(NB: Kefir er vanvittig godt for vores tarmbakterier)
Opskrift Koldskål med Kefir
(2 portioner)
2 hele æg
1 teske sort vaniljepulver
½ spiseskefuld agavesirup
½ liter økologisk kefir
Smages til med økologisk citronsaft (ca 1 spiseskefuld)
Evt lidt fintreven citronskræl
Fremgangsmåde
Æg, vanilje og agave piskes eller blendes sammen til der er en skummende og homogen masse.
Hvis du har god tid, så kan du piske hvider og blomme hver for sig.
Tilsæt kefir.
Smag til med citronsaft og evt citronskræl.
Drikkes med det samme mens den er kold og skummende.
God fornøjelse!
Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro
PS: Vidste du, at der er nogen, som får virkeligt meget ud af at følge mine nyhedsbreve?
Du kan tilmelde dig her på siden, det koster gratis (bortset fra din mailadresse) – hvis du altså vil have resultater 🙂