Jeg synes kød smager godt, men det fremmer ikke sundheden, og det belaster vores planet.
Derfor erstatter jeg kød med bønner, linser og kikærter alle de steder, hvor resultatet er lige så godt som den originale udgave.
Opskrift på vegetarlasagne med linser:
1 kg blandede rodfrugter (frit valg) til “plader”
3 løg
1 pose grønne eller røde linser ca 400 gram
2 dåser hakkede tomater
4 spiseskefulde æblecidereddike (eller anden smagfuld eddike)
1 dåse alm. kokosmælk (øko)
1 teskefuld oregano
2 teskefulde røget paprika
1 teskefuld revet muskatnød
½ mild frisk chili (eller mere efter egen smag)
4 fed hvidløg
2 bouillonterninger
Salt og peber
Masser af revet ost
Fremgangsmåde:
Rodfrugterne snittes i meget tynde skiver, hvis du har en køkkenmaskine, er du heldig. Skiverne gemmes til senere, de skal være pladerne i lasagnen.
Løg, hvidløg og chili hakkes og svitses i lidt smør i en stor gryde. Tilsæt de flåede tomater, eddike, kokosmælk, resten af krydderierne, bouillonterninger og linser.
Sovsen simrer i cirka en halv time til linserne er møre.
Så lægger du skiftevis rodfrugter og linsesovs i et ildfast fad.
Ind i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Efter de første 20 minutter så lægger du revet ost over, og bager det hele 20-30 minutter mere, til osten er gyldenlækker.
God appetit og nyd med nærvær!
Anne Seidelin – terapeutisk kostvejledning København
NB! Der er pladser på mit 6 ugers onlineforløb – kom med her.
Fem uger er gået nu og fem kilo er også gået (pist væk, forsvundet). Alt er gået over al forventning, så jeg fortsætter på denne måde fremover.
Jeg har ikke haft hovedpine i fem uger nu, og jeg nyder hver dag at “mærke efter” og kunne konstatere at jeg stadig ingen hovedpine har. Pia R (se mere feedback fra onlineforløbet her).