fbpx

Tangolinser – gullash med linser

Hvor svært kan det være?

Bælgfrugter – linser – tango?

Jeg var til tangoundervisning i mandags for at få banket rusten ud af tangobenene – eneundervisning forstås. Altså fuldt fokus på mig og min krops evne til at bevæge mig korrekt henover gulvet. Nu har jeg danset det meste af mit liv og tangotrinene er ikke så komplicerede – tror mine fødder. Mine fødder gør nemlig kun det, de vil og altid har gjort!

Underviseren forklarer, og viser igen og igen, hvordan jeg bare lige skal dreje, vende fødderne, samle og så lige samtidig strække benene helt og vende siden til på en gang. Ja, ja siger jeg og gør som jeg altid har gjort i det trin – svirp, svirp.

Nej, nej, nej, siger så både underviseren og jeg i munden på hinanden. Vende, samle, strække, dreje! Hmmmmm…  Fødderne levede deres eget liv den mandag.

Så slog det mig, hvordan ALT bare er kodet ind i os som stædige vaner. Og hvor svært det dog er at ændre noget som helst!

Om det så er tangotrin eller madvaner – pyh!

Som timen gik fik jeg dog mere og mere tillid til min underviser, slappede af og lod mig føre rundt på gulvet. Når jeg i få sekunder af gangen slog hjernen fra, og stolede på min intuitive fornemmelse for trinnene, så gjorde fødderne næsten det rigtige. Så begyndte min kritiske hjerne at overveje og fundere, så gik det hele i skuddermudder igen..

Rent intuitivt ved de fleste også godt, hvad der er god næring for deres krop. Det er jo ikke mangel på viden eller gode intentioner, der får os til at guffe løs i møgmad. Det er gamle indgroede vaner og spøjse indskydelser fra hjernen om at “den trænger” til noget usundt – og helst omgående!

Det kan læres – men det kræver en seriøs indsats.

Ligesom alt andet her i livet. Der er som regel ingen quickfix, som virker i det lange løb.

Linser

Linser er et godt eksempel. Der er mange, der har en pose liggende i køkkenskuffen, hvor den ligger godt i årevis, for hvad er det lige, man skal bruge den til? Det føles helt forkert at hælde dem ned i sin mad..

Linser er smart føde! De er billige, sunde, smager godt, mætter i lang tid, er lavglykæmiske, belaster ikke miljøet – og så er de så nemme og hurtige at tilberede! Fantastisk produkt.

De skal heller ikke sættes i blød natten over. De skal bare direkte ned i gryden.

Her er en nem opskrift med linser, som du kan overføre til de fleste af dine yndlingsgryderetter. Du skal bare tilsætte lidt mindre kød, end du plejer, og så supplere op med linser.

Så bare kom i gang – svirp, svirp – og sæt noget god musik på anlægget, imens du snitter løs:

Gullash med kalvekød og røde linser

1 pakke kød i strimler ca. 300 gram (fra fritgående og økologiske dyr, ellers er det dobbelt op på linser og ingen kød)

3 løg

1 spiseskefuld paprika

Lidt smør til at svitse i

2 dåser flåede tomater

1/4 liter piskefløde

3 sp.sk æblecidereddike (eller anden spændende eddike med lidt sødme)

1 pose grønne linser ca. 300 gram

8 laurbærblade

4 sp.sk soyasovs/tamari eller 1 bouillonterning

salt og peber

Evt. lidt vand, hvis linserne suger for meget

Jeg serverede med lidt god parmesanost og frisk basilikum

Fremgangsmåde

Kødet svitses i lidt smør i en stor gryde, mens du snitter løgene og putter dem i efterhånden sammen med paprika.

Det svitses indtil det har taget farve.

Derefter kommes alle de andre ingredienser i.

Simrer i ca. 20 minutter, mens du laver en salat eller varmer nogle grøntsager som skal være dit tilbehør.

Vupti-Vapti-Mad på 30 minutter.

God appetit og nyd med nærvær!

Vil du gerne være sundere, måske endda starte med at træne: Se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“…Jeg har virkelig fået en ny interesse i min krop og i hvad jeg byder den.

Den viden jeg har tilegnet mig hos dig har været, og er, uvurderlig. Din måde at forklare kroppens funktioner når den påvirkes af vores indtag er fremragende. Jeg ville ønske at det kunne fortsætte.
Det har været den bedste investering…”
 

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: