Scrambled eggs, mental klarhed og Alzheimers

Højt blodsukker kan give os Alzheimers – især hvis vi er stillesiddende!

Det er den ret klare besked fra et grundigt studie (se hele artiklen og link til studie her)

“While researchers continue to explore what those mechanisms could be, it’s becoming clearer that none of us, diabetic or otherwise, should assume diets high in sugar are necessarily harmless to both body and mind.

“Just because you don’t have type 2 diabetes doesn’t mean you can eat whatever carbs you want,” epidemiologist Rosebud Roberts from the Mayo Clinic, who wasn’t involved in the study, told The Atlantic.

“Especially if you’re not active. [What we eat is] a big factor in maintaining control of our destiny.”

Selv de tyndfede, der “kan tåle det” (min mormors udtryk) mister mental klarhed med for mange kulhydrater.

Personligt får jeg øjeblikkeligt en tung dyne ned over min mentale ydeevne ganske få minutter efter indtag af søde sager.

Og løsningen er let

Drop sukker og stivelse – få styr på dit blodsukker – og få dermed en optimal ydeevne mentalt og fysisk.

Jo mere stabilt dit første måltid på døgnet er, jo bedre:

Æg til at bryde fasten med er perfekt

Hav altid æg i køleskabet og grøntsagsblandinger i fryseren.

Suppleret med en hård ost, der kan høvles og give smag og luksus til hvad som helst.

Yes – vi har en vinder til en travl dag.

Pecorino, i opskriften nedenunder, er en hård ost, der minder om parmesan, men den er lavet på fåremælk.

Fåremælk er lettere at fordøje end komælk, så hvis du er en af dem, der puffer på maven af ost, så kan det være, at du tåler pecorino?

Vil du lære, hvordan du kan leve så skarpt som muligt, så kom med på mit næste onlineforløb – se detaljer her.

Røræg med wokblanding

Opskrift på scrambled eggs med pecorino

(1 portion)

2 økologiske æg

½ pose frossen wokmix fra Netto

1 teskefuld olivenolie

½ teskefuld gurkemeje (antiinflammatorisk)

½ teskefuld tørret rosmarin (bare for smagens skyld)

Salt og peber

Høvlet pecorino til serveringen (mindre kan gøre det end på billedet)

Fremgangsmåde

Varm olien på panden og tilsæt de frosne eller optøede wokgrøntsager.

Steges sammen med krydderierne til alt er gennemvarmt.

Tilsæt æg og rør rundt, indtil æggemassen er fast men ikke tør.

Læg din høvlede pecorino ovenpå ved servering.

TIP: Kan også laves i dobbelt portion, så der er til i morgen.

God mental ydeevne!

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

TIP 2: Følg min side på Facebook – og få opskrifter og  flere nyheder der 🙂

Mht søvn, så kan jeg godt mærke at min dårlige overgangsalder-søvn er blevet af en meget bedre kvalitet, efter jeg er startet på dit program. Tak for dit super gode forløb. Jeg er så glad for at jeg meldte mig til 😊 Ha en dejlig dag 😊 (se flere succeshistorier her)