Hvad skal sukker erstattes af?
Jeg anbefaler aldrig kunstige sødestoffer. Det smager for det første dårligt – nemlig af kemi. Dernæst påvirker det stadig din insulinproduktion, appetitregulering og din hjernekemi.
Lyder reklamerne for kunstigt sødede produkter for gode til at være sande – så hold dig til din intuition – lad dem stå på hylderne! Du bliver skuffet, snydt og fed af dem.
Stevia?
Det er et naturprodukt. Det er hvinende sødt og dermed påvirker det desværre også hjernen, som udskiller lykkehormoner – uden grund – for der var ingen kalorier med. Igangværende forsøg undersøger lige nu, om det giver en forøget risiko for udvikling af depression.
Jeg kan ikke lide smagen.
Hvad så?
Det bedste alternativ til sukker er efter min mening agavesirup. Det indeholder næsten ligeså mange kalorier som almindeligt sukker – men det virker anderledes i kroppen. Alle helsekostbutikker og store supermarkeder sælger dem i både lyse og mørke varianter.
Agavesirup er fruktose
Agavesirup består hovedsagelig af fruktose, som skal omsættes i leveren, der dermed belastes og trigges til at danne fedtleverceller. Dette sker IKKE ved en teskefuld i ny og næ, ligesom man heller ikke får fedtlever af frugt (i almindelige mængder).
Brug så lidt som muligt. Eller brug helt almindeligt sukker de ganske få gange, du har brug for det.
God fornøjelse!
Der er altid en løsning:
Hvis du vil have styr på dit blodsukker, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“Startede hos dig forrige tirsdag (12/2). Har nu smidt 4,4 kg og mistet 3 cm om livet!!!!
Det har kostet en ordentlig omgang hovedpine i 3 dage, da jeg droppede sukkeret og det søde “sunde”, men det har været det værd (se mere).