Butternutsquash-pizza med feta, parma og rosmarin

Jeg skulle medbringe en forret sidste lørdag.

Eneste krav var, at den ikke måtte indeholde fisk eller skaldyr.

Der røg alle de forslag, som ellers lige lå klar til højrebenet…

Forret uden fisk og skaldyr

Jeg dykkede ned i mit kladdehæfte, hvor jeg gemmer alle mine ideer til fremtidige retter. Og godt langt tilbage stod der: skiver af butternutsquash brugt som bund til minipizzaer?

Ja, da!

Frem med forskellige kombinationer fx hvidløgs-flødeost og pepperoni (for voldsom), almindelig skiveost med semidried tomatoes (for kedeligt), og så endelig: kraftig feta med fåremælk, frisk rosmarin og parmaskinke, dryppet med pesto (en sand vinder). Sødt, salt, sprødt, cremet og aromatisk på en gang – så godt!

De blev mødt med skepsis ved bordet, (et enkelt barn nippede kun til skinken), men de blev godkendt til sidst.

Havde de nu været med en lille sprød bund af durumhvede, så havde stemningen været en helt anden fra starten, utroligt hvordan vi lulles ind i vores egne overbevisninger, hvad der er lækkert.

Butternutsquash pizza

Opskrift Buttenutsquash-pizzaer

(Ca. 8 skiver)

1 stor butternutsquash (kan også være anden slags græskar, men så bliver det ikke runde skiver)

Olivenolie til at pensle skiverne med

God græsk feta med fåremælk (en pakke ca. 100 gram)

1 Pakke parmaskinke

Pesto, gerne hjemmelavet, men jeg snuppede den grønne fra Løgismose

Fremgangsmåde

Skiverne skæres fra den smalle ende. Kernerne kommer først nede i den tykke del. Skær dem ca 0,5-1 cm tykke afhængig af diameter. Jeg kunne få 8 reelle skiver fra mine.

Butternut squash hele

Resten af græskaret skæres i mindre bidder (uden kerner) og bruges til fyld i en gryderet eller til en suppe (der er en opskrift her med kokosmælk).

Skiverne pensles med olivenolie. Sættes i ovnen på 200 grader i 20 minutter (til de er gyldne i kanterne).

Feta smuldres over, drys med frisk rosmarin, en skive parmaskinke krølles ovenpå og i ovnen igen i 20 minutter (til de er sprøde på skinken).

Dryppes med pesto – serveres rygende varme – spis 🙂

Kan fint varmes igen næste dag, eller medbringes i madpakken.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – København Ø

NB: Der er stadig plads til nye kunder i min lille butik – både til den almindelige pakke og luksuspakken (hvis du tør..)..

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: