fbpx

Butternutsquash-suppe med feta, parma og rosmarin

Du kan sagtens blive mæt af en suppe, hvis den indeholder nok proteinkilde. Du kan også sagtens gøre den både antiinflammatorisk og præbiotisk med et snuptag.

Restemad giver god samvittighed. Sidste gang jeg inviterede til festivitas, lavede jeg de små butternutsquash-pizzaer – stor jubel hos både store og små.

En bonus ved, at det kun er de kønne skiver uden kerner i midten, der dur som bunde er, at så er der en masse lækre stykker, der kan laves til suppe dagen efter.

Ekstra-bonus: samme topping 🙂

Elsker gæskarsupper (meget mere end pizza).

Butternutsquash-suppe med rosmarin

400 gram butternutsquash uden “indmad” men med skræl (skrællen spises)

2 store løg

4 fed hvidløg

2 dåser skyllede butterbeans

2 teskefulde mild karry

Lidt smør til stegning

2 spiseskefulde æblecidereddike

1 dåse øko kokosmælk

2 x 2 cm frisk ingefær, hakket

4 kviste frisk rosmarin

2 bouillonterninger (høns eller grøntsag)

Salt og peber

Drys (kan undlades eller varieres)

Et par skiver parmaskinke pr portion (steges sprøde på en pande)

En spiseskefuld fetasmuld pr portion (gerne med fåre- eller gedemælk)

Lidt grønt drys af frisk rosmarin

(Ristede pinjekerner ville også være godt)

Fremgangsmåde

Græskar (med skræl), løg og hvidløg skæres i grove stykker og svitses i smør og karry til de tager farve.

Øvrige ingredienser tilsættes og det hele koges i ca. 15 minutter.

Blendes med stavblender (både en grov og fin version er lækker).

Serveres med drys.

Lav gerne dobbelt portion og frys ned til en anden gang.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Compassionsfokuseret Coach – Østerbro.

“…Mit motions- og konditionsniveau er blevet meget større. Det skyldes nok især mit vægttab som nærmer sig 10 kilo. Vægttabet har også gjort, at jeg løber meget bedre. Mit mål er at løbe Copenhagen Marathon.

Henrik Buchwaldt (se mere feedback fra forløb her)

Del i dit netværk: