fbpx

Ostemad – med et stabilt blodsukker bagefter

Diabetesmad. Jamen, må jeg så aldrig mere få en helt almindelig ostemad?!?

Hmmmm… nej, egentlig ikke, med mindre du er indstillet på, at få det lidt skidt bagefter.

Sådan er det bare med en diabetes diagnose (både præ, 1, 1½ og 2).

Når diagnosen diabetes,  eller prædiabetes, først er stillet, så KAN bugspytkirtlen simpelthen ikke klare en ostemad på almindeligt hvidt brød længere. Kroppen vil prøve og du kan måske også give dig selv lidt ekstra insulin efter måltidet, hvis din læge har givet dig en insulinpen – men du vil aldrig kunne føle dig godt tilpas bagefter.

Blodsukkeret vil altid blive for højt.

Et højt blodsukker er en belastning for en krop, der i forvejen er hårdt belastet.

Så nej, lad brødet stå!

Lav noget andet brød, som din krop GODT kan håndtere.

Og for alle os, der ikke har hverken diabetes eller prædiabetes (endnu!!), der giver det også afsindigt god mening at undvære hvidt brød. Med mindre du er ekstremt fysisk aktiv i timerne efter ostemaden, så spis noget brød, som giver dig både god mæthed og et stabilt blodsukker (OG smager godt).

Der er stadig kulhydrater i de her boller, men det er rolige kulhydrater, der frigives langsomt.

Sund kikærtebolle med ost
Sund lowcarbbolle med ost

Opskrift på lowcarb boller

(3 store styk)

50 gram kikærtemel (lav det selv, se her hvordan)

50 gram boghvedemel (se fremgangsmåde her)

4 øko æg

4 spiseskefulde skyr naturel

4 teskefulde HUSK (den grønne) / loppefrøskaller

2 teskefulde bagepulver

1/4 teskefuld salt

Birkes som drys (eller sesamfrø)

Fremgangsmåde

Æggene piskes for sig, til de er luftige. Tilsæt derefter skyr og pisk igen.

Boghvedemel, kikærtemel, HUSK, salt og bagepulver røres sammen i en separat skål.

Hvis du selv har lavet melet, så sigt det, og undgå dermed de store hårde stykker (dem kører du bare igennem en kaffekværn, så har du klaret det problem).

Tilsæt nu de tørre ingredienser lidt ad gangen og pisk det hele grundigt sammen.

Lad dejen hvile i 15 minutter til den har samlet sig og blevet mere fast.

Sættes på bagepapir i 3 store boller.

Drysses med noget kønt.

Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader (til de er pænt brune).

Bør opbevares på køl eller fryses ned (smager rigtigt godt ristet på brødristeren).

Bollen på billedet er smurt med aioli, drysset med salat og fået 2 store skiver lækker gouda-ost på.

Det gav en virkelig nem frokost, der holder længe (prøøøøøv).

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – få styr på din kost og blodsukker– en gang for alle

“…Det var den bedste julegave overhovedet at se, at dine principper virker.

Den 21. december ramte jeg 83,1 – altså 7 kilo mindre siden vi startede … og min mand havde sagt farvel til 7,5 kilo, så vi dansede om juletræet 14,5 kilo lettere. Han vandt endda et væddemål med sine kolleger.

Del i dit netværk: