Hjemmelavet kikærtemel – uden iblødsætning

Kikærter er en slags ært (skægt nok), og de indeholder ikke de samme problematiske stoffer, som bønner gør.

Det vil sige, at bønner kræver iblødsætning natten over og kogning for at vi kan tåle dem.

Kikærter skal bare tilberedes (hvilket i de fleste retter så alligevel kræver at de har været sat i blød natten over for at sænke tilberedningstiden). Linser kræver heller iblødsætning og kan også blendes til mel.

Blend kikærterne til mel

Men skal du bruge kikærtemel, tager du de tørre og hårde kikærter og blender dem, indtil det ligner mel – ikke så mange dikkedarer. Det kræver bare en blender, kaffemølle, minihakker eller foodprocessor.

Ok, det larmer helt sindsygt, så overvej tidspunktet for udførelsen..

Min egen køkkenmaskine (en helt almindelig Braun) klarer snildt 150 gram kikærter ad gangen (passer til de 6 lowcarb burgerboller, se opskriften her).

Kikærtemel

Kikærtemel og hævning

Kikærtemel hæver selvfølgelig ikke, da der ikke er gluten i, så derfor skal du bruge bagepulver og æg som hævemiddel, og ikke gær, når du laver brød og boller med melet.

De her burgerboller / madpakkeboller er rigtigt gode og hæver fint (se opskriften her):

Hvis du vil være sikker på, at der ikke er store stykker i melet, så kan du sigte melet efterfølgende og blende de store stykker en ekstra gang. Det gør nu ikke den store forskel i det færdige produkt.

Jeg kender ikke holdbarheden på melet endnu, da jeg indtil videre bare har blendet den nødvendige mængde til bollerne. Men jeg vil skyde på en uges tid i en lufttæt beholder på køl.

Hvis du tester det, så skriv gerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

Kikærtemel kan også bruges til at lave sprøde pandekager, pizzabund og vafler med også. Jeg skal nok poste flere opskrifter stille og roligt, efterhånden som jeg eksperimenterer og finder de bedste løsninger. Hvis du har nogle gode ideer eller ønsker, så skriv dem endelig til mig.

Hvis du er i gang med mit onlinekursus og er i fase 1, så skal du lige vente et par uger med at spise den her slags erstatningsbrød, indtil du har smidt dit mavefedt og er klar til fase 2 🙂

Anne Seidelin – Kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro

“…Igennem flere år oplevede jeg at min vægt kun gik op, op, op. Efter at jeg havde fulgt Annes nyhedsbrev et lille års tid, tænkte jeg, at nu skulle hun få chancen til at ændre det umulige… (se mere feedback her).”

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: