Fathias ægte hummus – traditionel opskrift

Hemmeligheden ved den ægte hummus er TAHIN – og ikke bare tahin – men tahin i riiiiigelige mængder!!

Du skal ned til din lokale grøntsagspusher og helt ind i de små kringlede kroge af butikken og få en ægte en af slagsen med magiske skrifttegn på – DEN virker!

Til gengæld skal der IKKE spidskommen eller hvidløg i, så er det ikke længere en hummus. Det lærte jeg engang af Fathia Yousef, en kollega fra Rigshospitalet fra tiden før jeg blev selvstændig.

Hummus giver mættende vegetariske proteiner og blodsukkerdæmpende sunde fedtstoffer. Derudover er kikærter fulde af fiber, zink, folat, magnesium, kalk og fosfor. At det så smager hamrende godt, gør det ikke mindre snedigt!

Opskriften er så enkel, at selv ungerne kan lave den.

Når jeg nu idag er ude og hjælpe kantiner og virksomheder med at blive mere plantebaserede, så er hummus en af de første kaniner, jeg hiver op ad hatten. De fleste kan lide hummus, så det er et let sted at starte, hvis der skal flere bælgfrugter ind.

Det er vigtigt, at du bruger en helt frisk og velsmagende økologisk olivenolie – det er simpelthen en god investering.

Og bare rolig, du bliver ikke fed af olivenolie, den er god for dig og din krop.

Opskrift Fathias Ægte Hummus

1 dåse kikærter a ca 240 gram (Fathia koger dem altid selv, så smager de bedst, men dåser fungerer fint)

Saft af ½ citron

4 spiseskefulde tahin af bedste lyse udenlandske slags (skal ikke på køl)

2-4 spiseskefulde god frisk økologisk olivenolie

½ teskefuld salt

Evt lidt vand (½ dl)

Fremgangsmåde:

Skyl og dræn kikærterne.

Det hele blendes til en jævn, blød og lind masse. Vupti!

Serveres på et fladt fad med olivenolie over og et drys paprika.

Kan opbevares en lille uges tid på køl med et tætsluttende låg på.

Tak Fathia 🙂

God appetit og nyd med nærvær!

Vil du gerne være sundere, og måske spise mere plantebaseret: Se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Mette-Maries graf

I går fik jeg resultatet af den sidste blodprøve – kolesterol var nu i normalområdet – diabetes 2 var nu blevet til præ-diabetes. Fantastisk Anne – stor tak til dig.

13 kilo forsvandt på 12 uger uden problemer (Se mere om Hennings forvandling her).

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: