“Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget en metabolit, som afslører hvordan kroppens fedtforbrænding danner værn mod sukkers skadelige effekt. Det kan være den kemiske forklaring på sammenhængen mellem kulhydratfattig diæt og sygdomsfri aldring.”
Det er overskriften på et nyt studie fra Aarhus Universitet.
Jeg er simpelthen så begejstret, at jeg næsten ikke kan være i mig selv (mit nørde-jeg)!
Elsker når mysterier løses.
”Når vi nu har belæg for at sige, at ketonstoffer kan afbøde mængden af det skadelige methylglyoxal i levende organismer, er det en opdagelse, der vækker opsigt. Det skyldes, at det berører to af de mest omdiskuterede stoffer inden for biologisk aldring og sendiabetiske komplikationer. Tilmed, at stofferne reagerer med hinanden”, siger Mogens Johannsen.
Kulhydratfattig diæt giver altså en sygdomsfri aldring (min fortolkning)
Jeg har hjulpet patienter med sukkersyge de sidste 15 år, med kostomlægning med mere SUNDT fedt i kosten, flere grøntsager og betydeligt færre hvide og simple kulhydrater.
OG det har virket enormt. Det virker også på alle andre mennesker uden sygdomme og skavanker. Smerter i led og muskler bliver mindre eller forsvinder. Energi og overskud blomstrer i hverdagen.
Nu kommer der så evidens, der viser, at det ikke bare er på grund af den antiinflammatoriske effekt, eller på grund af mindre insulin i blodbanen. Fedtforbrændingen danner simpelthen en kemisk forbindelse der støvsuger kroppen for de skadelige stoffer sukkeret danner. Hvor vildt er det lige!?!
”Et perspektiv kan være at følge en diæt med færre kulhydrater og mere fedt. Fedtet bidrager til at indkapsle og tilintetgør de sukkerstoffer, som forårsager smerter”, siger Mogens Johannsen, som understreger, at der skal kliniske forsøg til at afdække netop dette aspekt, før han vil anbefale diæter.”
Jeg tør altså godt anbefale en diæt 🙂
Hvorfor vente – det virker – nu ved vi bare mere om HVORFOR.
Ketonstoffer dannes af leveren både når vi forbrænder vores egne fedtdepoter, eller når vi forbrænder fedt fra vores mad. Ketonstoffer er et meget stabilt brændstof for vores hjerne – vi fungerer godt på ketoner.
Og så rydder ketonstofferne åbenbart op efter vores vildbasser sukkerstofferne – smart. Læs hele artiklen her, den er meget let at læse og forstå.
http://health.au.dk/#news-11216
Følg mine opskrifter her på bloggen, så er du godt på vej.
God fornøjelse!
Der er altid en løsning:
Vil du have styr på vægt og helbred, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…det er helt utroligt hvad der skete på forholdsvis kort tid og inden for ca. et halvt år var det lykkes ham at tabe sig 20- 25 kg. Som bonus tabte mor sig også ca. 15 kg og det bedste er, at vi har holdt det… (se resten af historien her)”.