Denne hokkaidosuppe er en af mine bedste – en classic. Den er tilsat linser, så mætheden varer i timevis (letfordøjelige vegetariske proteiner).
Hokkaido er oven i købet både præbiotisk, sprængfuld af flavonoider, sundt og lækkert!
Opskrift Hokkaidosuppe med appelsin, chili og linser:
1 økologisk hokkaidogræskar
2 små løg
200 gram røde linser
Vand så det dækker ovenstående
2 bouillonterninger efter eget valg
1 dåse kokosmælk
2 spiseskefulde æblecidereddike
Saft og revet skræl af 1 øko-appelsin
Et nip kanel
½ teskefuld paprika
Chili, rigeligt (så meget som du kan tåle)
Evt. lidt salt
2 spiseskefulde økologisk olivenolie
Fremgangsmåde:
Hokkaidoen vaskes grundigt, skæres i mindre stykker (med skræl), alle kerner tages ud (hvis du er meget entusiastisk, så kan de renses og ristes på panden med salt som drys til suppen).
Løg skæres i både.
Hokkaido og løg ristes i lidt smør i en gryde. Tilsæt linser. Vand hældes ved, så det dækker.
Tilsæt øvrige ingredienser – pånær olivenolien- og kog i ca. 20 minutter til alt er mørt.
Blendes med olivenolien med stavblender eller et andet motoriseret køkkenredskab.
Smages til med mere salt eller eddike.
Suppen kan drysses med ristede nødder eller kerner efter eget valg. Små stykker stegt kød/kylling/fisk er også godt ovenpå, men kun for smagens skyld. Linserne giver nok proteiner i sig selv.
Græskarkernerne kan ristes til en glimrende snack (se mere her).
God appetit og nyd med nærvær!
Se mit onlinekursus her, hvis du vil være sundere og have alle mine opskrifter
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…Mit mål med vægttabet er/var øget sundhed, uden fanatisme eller Nazi slankekure ala´ tab 5 kg på 2 uger – sekundært at kunne cykle og løbe i raskt tempo igen.
Med en højde på 181 cm og vægt på 110 kg og en alder på 56 år, er det ikke let at cykle og løbe i raskt tempo…” (se mere feedback)