Mange kostreligioner og sundhedsguruer gør livet så uendeligt besværligt for sig selv og deres disciple, at de fleste almindelige mennesker løber skrigende bort, når de bladrer i de tilhørende opskrifter. Det forstår jeg godt.
Du kommer langt med almindelig sund fornuft og nogle helt lavpraktiske gode råd om mængder og sammensætninger.
Fx er den traditionelle hummus i sig selv vældig sund og nærende, men den kan stadig få et ordentligt spark i den sunde retning ved at gøre den mere antiinflammatorisk. Du tilsætter simpelthen bare spinat, citronskræl (kun det gule) og hvidløg. Vupti, så fik den lige et nyt gear både på smag og sundhed.
Ret let og overkommeligt.
Opskrift på hummus med spinat:
100 gram frisk spinat (alt mellem 50-200 gram fungerer)
1 dåse kogte kikærter a ca. 240 gram
2 spiseskefulde tahin
½ øko citron, den gule del af skrællen og saften
½ dl. øko olivenolie
½ teskefuld salt
½ teske spidskommen
4 fed hvidløg
Et par gode vrid sort peber fra peberkværnen
Fremgangsmåde:
Spinaten skylles grundigt (der er altid lidt jord på) og blendes i en foodprocessor eller blender.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Køres til du har din foretrukne konsistens – fin eller grov.
Vupti-færdig!
Opbevares på køl i en lille uge.
Kan spises som tilbehør til næsten alt eller som pålæg til madpakken med et par hjemmebagte klidkiks til.
God appetit og nyd med nærvær!
Anne Seidelin – Sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Jeg er gået fra 94 kg til 84 kg – på egen vægt. Sidst jeg vejede 84 kg er vel 25 år siden?
Mine taljemål er faldet fra 108 cm til 98 cm. Og mit blodtryk er faldet fra 130/77 til 105/71 (Se mere fra Jespers rejse her).