fbpx

[Kagekultur] Hvordan håndterer du kollegakagen? Få 5 løsninger – og den lækreste opskrift på chokoladekagen der vinder!

Åh nej, der er kage – igen!

Endnu en der går på barsel, har ferie, fødselsdag, kobberbryllup, har rester til overs, solen skinner, det regner, stor fisk trukket i land, der skal fejres, trøstes, hygges – fortsæt selv listen af superfede undskyldninger for at spise kage…

KAGEEEEEE!!!!! JUBIIIIIII….. eller åhhhh… nej….

Er der aldrig helle på arbejdspladsen?

Kan man aldrig have sin sundhed og sit overskud i fred?

NEJ!

Du er en del af flokken, om du vil det eller ej. Det forventes, at du deltager på lige fod med de andre. Ikke noget med at falde udenfor. Ikke være særlig. Ikke træde på de andres ømme tæer. Og kage smager godt…

Hmmm, hvad så?

Her står du med dine nye sunde vaner eller ønsket om at få dem – hmmm..

Kan du være andet bekendt end at spise et stykke?

JA!

Men hvordan siger du nej tak?:

Løsning 1 (anbefales):

Sig nej tak!

Men VIGTIGT altid at anerkende intentionen! Den kage er kommet med på arbejde, fordi personen vil noget godt for gruppen, og gerne vil sprede glæde. God kollega!

Anerkend!

Du kan give kagebageren et rent brusebad af anerkendelse og taknemmelighed – verbalt. Og tro mig, det er meget bedre, end den kollega, der bare guffer tre stykker i sig og får mumlet ”uhhmm” ud af den ene mundvig.

Du fortæller din kollega, at du kan se det har været et kæmpe arbejde, det er rigtig sødt af hende, at hun er god til at bage, at det ser toplækkert ud og at i gamle dage, så ville du have haft spist et kæmpe stykke, for du elsker jo kage og har helt vildt lyst den.

Men lige for tiden, er du nødt til at være lidt firkantet, fordi du bliver utilpas og træt af for mange søde sager. Rigtig ærgerligt, men nødvendigt – lige for tiden. Og slutter måske af med en kollegakrammer..

Lige for tiden!

Ordene ”lige for tiden” er vigtige, for de signalerer, at du ikke er blevet hellig – og hellig det er nok det værste!!!!

Så er kagebageren blevet rost for sin indsats og sin intention. Og du har god samvittighed overfor hende – og overfor dig selv.

Resultat:

Dagen er nu stadig fri for cravings og overflødige kalorier, der ville dræne dig for energi og overskud.

Og bare rolig. Kagen skal nok blive spist uden din hjælp, der sidder sikkert mange, der allerede er klar til at overtage dit stykke.

Løsning 2:

Det er desværre din yndlingskage og du vil hellere tage 8 kilo på end lade den kage stå! Så tager du selvfølgelig et stykke og nyder den 110 % og med den reneste samvittighed. Derefter kompenserer du resten af dagen med store mængder grøntsager og salater.

Så skal det altså også virkelig være det værd. Det stykke kage skal give dig rigtig meget værdi – ellers giver det ingen mening.

Løsning 3:

Du twister sandheden og siger, at du desværre ”lige for tiden” ikke har det så godt med gluten, du får det simpelthen dårligt efterfølgende.

Det er helt forfærdeligt ærgerligt og du er ked af ikke at turde smage kagen, der ser rigtig lækker ud.

Løsning 4:

Har I fast kagedag, så kan du tilbyde selv at bage og så fx lave en raw cake eller en mandelkage, så får alle noget, der nærer i stedet for dræner.

Prøv fx klassens time kagen – den er nem: http://anneseidelin.dk/raw-klassens-time-kage-uden-mel-og-sukker/

Løsning 5:

Lav om på kagekulturen. Hvis du har en chef, som har overskud på kursusbudgettet, så kan du anbefale mit medarbejderkursus, så bliver I flere i gruppen, der kan trække i din retning.

Pick one

Du kommer nok længst med løsning 1eller 5, men de andre kan godt bruges i en snæver vending.

Held og lykke med projektet.

Bedste forårshilsner, Anne.

PS: Hvis I er et par stykker på arbejdet, der gerne vil coaches i arbejdstiden via mine almindelige forløb, så kan det også lade sig gøre. Jeg kører gerne ud.

Mød mig på Facebook – det giver mening – og opskrifter!

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: