Et hurtigt kik ind i køkkenskabet med poser, krydderier og dåser. Og et hurtigt kik ind i køleskabets grøntsagsskuffe. Vupti – en ny gryderet blev født.
Emil på 25 kommenterede: “Den er sat’me vellykket den her!” – og fik opskriften med hjem, da den er SU-venlig.
Opskrift på let Dhal
(8-10 portioner)
400 gram grønne tørrede linser (eller 2 dåser)
4 store løg skåret i grove stykker
2 bouillonterninger
4 spiseskefulde æblecidereddike
1 spiseskefuld karry
1 spiseskefuld tørret rosmarin
½ teskefuld stødte nelliker
½ teskefuld tørret koriander
1 teskefuld kardemomme
½ teskefuld stødt spidskommen
Chili efter humør
Vand (ca 1-1½ liter)
2 dåser alm. øko kokosmælk
1 dåse øko flåede tomater
Salt og peber
Fremgangsmåde
Linser, løg, vand og krydderier koges sammen i 15 minutter til det meste vand er forsvundet.
Derefter tilsættes kokosmælk og flåede tomater.
Koges i 5-10 minutter til linserne er helt bløde.
Smag til med ekstra krydderier.
Spises som den er, med blomkålsris eller med ekstra grønt (fx blomkålssalat med persille og ristede mandler) .
God fornøjelse – og frys resten ned.
PS: Har du set, at der er kommet et onlineforløb, hvor jeg har pakket al min viden og erfaring ned i? Hvis ikke, så tjek linket her, hvis du trænger til et boost indenfor motivation og fedtforbrænding.
Der er altid en løsning:
Vil du have styr på det hele, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“Kære Anne
Jeg er gået fra 94 kg til 84 kg – på egen vægt. Sidst jeg vejede 84 kg er vel 25 år siden?
Mine taljemål er faldet fra 108 cm til 98 cm.
Mit blodtryk er faldet fra 130/77 til 105/71.
Samtalerne med dig har været motiverende og..”