Råkostsalat med jordskokker og nøddepesto

Velkommen januaaaaar!!!!!! Frisk med nye vaner, gå-på-mod, tempo, lysere tider og sundhed – jeg glæder mig!

Og når det så er sagt, så tager jeg småbitte skridt, for ellers ved jeg godt, at jeg brækker nakken endnu en gang. Men følelsen af et nyt år, skal man ikke kimse ad!

Kold tyrker på den rare måde.

Til at få renset ud i decembers lidt for mange portioner fredagsslik, der er råkostsalat en evig vinder. Den er sprød, knaser, saftig og med en køkkenmaskine eminent hurtig lavet. Den mætter godt og smager fint – både som selvstændig ret og tilbehør.

Tilsat nogle sunde fedtstoffer fra nødder og olivenolie, så elsker din krop, hver en portion. Og du kan ikke få for meget. Go ahead!

Er du i tvivl om, hvad du må spise, hvor meget, hvor tit og den slags irriterende faktuelle ting, så hiv fat i mig, så vi kan skræddersy et system til dig, der vil virke både nu og i fremtiden. Ud af sukker. Ind med sundhed og energi. Se mine forløb her.

Opskrift råkostsalat med jordskokker og nøddepesto:

½ kg gulerødder

½ kg jordskokker (skal kun vaskes ikke skrælles)

1 mild rød chili

1 dusk bredbladet persille

Pesto-opskrift

100 gr. hasselnødder

½ dl. god økologisk olivenolie (smag på den først)

1 økologisk citron, saft og revet skræl

½ teskefuld salt

1 teskefuld agavesirup

Fremgangsmåde:

Hvis du bruger en køkkenmaskine, så start med pestoen, så skifter du bare til rivefunktionen bagefter og lader pestoen blive i bunden af skålen, mens de øvrige sager dumper ned i.

Ellers rives gulerødderne og jordskokkerne groft/fint som du selv foretrækker dem. Chili skæres i bittesmå tern og persille i rustikke stykker.

De øvrige ingredienser blendes, til der er en sammenhængende lind konsistens.

Begge dele vendes grundigt sammen. Hænderne må gerne bruges til dette.

Smager bedst helt koldt direkte fra køleskabet.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske Østerbro – kostplaner der virker.

“– Jeg er SÅ meget bedre tilpas i min krop – det klæder den at at have slanket sig og jeg føler mig stærkere og mere i kontrol. 

– Jeg er så glad for mine nye redskaber – specielt reptilhjernen er en tankemåde, der virkelig giver mening for mig ifht til at holde fast. Det er en meget lettere tankegang uden skyld, skam og den konstante følelse af nederlag…”