fbpx

Skal Januar være en straf eller en treat?

Allerede i November begynder jeg at få bookinger til januar måned. December vil de fleste have i fred. 

Men den Januar, de forestiller sig, eller helt er planlagt, lyder aldrig særlig rar:

Træning, kalorietælling, sult, udrensning, detox, center, juicekur, forbud,  INGEN søde sager overhovedet – altså en lang bodsvandring med indlagte piskeslag.

Not on my shift! For det virker ikke..

Januars pinsler bliver straffen for en julemåned med overspisning og kronisk dårlig samvittighed (og oppustet mave, uren hud, kvalme, træthed og andet hyggeligt).

Men jo mere en livsstilsændring baseres på restriktioner og forbud, jo kortere tid holder den ude i det virkelige liv.

Hvorfor ikke i stedet betragte Januar, som en måned, hvor du virkelig gør noget ægte godt for dig selv, din energi og din krop? Spise og træne for at ære kroppen – gøre den glad.

Kan du forestille dig den ændring, og den følelse, det vil give dig indeni?

Du skal sikkert både spise og træne anderledes, men hele omtalen og konteksten omkring de handlinger, er forvandlet.

En hel måned bare til dig og dit velvære – en måneds retreat – YAY!

Brug noget lokkemad – noget attraktivt – i din måde at formulere mål på til januar (og resten af 2022). Hvad vil gøre dig glad ved sådan en måned?

Forestil dig effekten af: masser af søvn, frisk luft, blid motion og dejlig nærende mad, som ligger blødt og rart i kroppen.

Jeg kan koge det ned til: “Tag en beslutning om at passe på dig selv, på en selvkærlig og respektfuld måde – giv dig selv, det du virkelig har behov for – og lad resten fare”.

Træn din indre dialog mere kærlig

Har du meget kritisk eller hård indre stemme, så skal du vide, at det desværre er uhyre almindeligt, og at den KAN ændre sig. Det kræver træning, men det er hvert et minut værd.

Jo mere du skælder dig selv ud, jo mere indre uro, jo mere dulmer du med mad og snacks.

Kritik og skældud har aldrig virket på den lange bane

Væn dig til, hver gang du fornemmer den hårde indre tone, at du siger: “…hey, hey hey… vi finder ud af det, vi er på vej, jeg gør det så godt jeg kan!”

Med ønsket om den bedste og mest selvkærlige Januar nogensinde – du har fortjent den.

Vil du have min hjælp til januar, så starter jeg et nyt hold på onlineforløbet ”sund uden afsavn” den 11/1-22, og der er ledige pladser endnu.

Knus, Anne.

Anne Seidelin – Kostvejleder, CFT- terapeut og EMCC-certificeret coach – vægttab og sundhed

Youtune Råkost

“…Tak for alle dine dejlige videoer Anne – det giver mig begejstring, vilje, styrke og energi til at fortsætte! Og så er jeg tosset med, at du taler rent ud af posen – ikke så meget pis, kompromiser og pakken ind. Du er mit ugentlig boost, og pludselig blev tirsdag en meget bedre dag:-)

I øvrigt oplever jeg, at alting er begyndt at blive mere intenst i smagen. Jeg er ikke selv ryger, men jeg forestiller mig, at det må være lidt i stil med det, rygere oplever, når de holder op med at ryge og pludselig får smagssansen igen. Det kan også være, at det for mit vedkommende handler om fokusskiftet fra at få store mængder af sukker konstant til pludselig at mærke efter, hvad jeg reelt gerne (og i hvilke mængder) vil fylde min krop med. Det er SÅ fedt! Og ikke mindst når jeg får oplevelsen, at det ALTID er den første mundfuld af “sukker-mad”, der smager allerbedst. De efterfølgende mundfulde giver mindre og mindre tilfredsstillelse. Jeg venter gerne på smagen af den “den første mundfuld”. 

Rigtig god weekend til dig, Anne.

Kh, Heidi.”

Heidi S, 37 år, 23/9-20, efter de to første uger på onlineforløbet ”sund uden afsavn”. Der starter nyt hold den 11/1-22, og der er ledige pladser lige nu.

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: