Sødt stenalderbrød – uden solsikkekerner.

De færdige blandinger du kan købe i supermarkedet er – selvfølgelig – baseret på de billigste typer af kerner, frø og nødder, der findes – ellers ville det koste en formue.

Men de billige og velsmagende solsikkekerner er bare ikke sunde…

Så enten skal du bare supplere de færdige blandinger med rigelige mængder af rigtige nødder eller mandler.

Ellers skal du lave din egen blanding.

En lidt mere tøset udgave af brødet kommer her. Så passer det perfekt til eftermiddagshyggen, men påvirker stadig ikke blodsukkeret nævneværdigt. Det er lavglykæmisk.

Peanutbutter smager godt ovenpå.

Brødet er helt perfekt til en kop kaffe – hvordan er det lige med kaffen – er det sundt? Se blogindlæg hér.

Opskrift Sødt Stenalderbrød:

100 gr. græskarkerner

100 gr. hasselnødder

100 gr. mandler

100 gr. valnødder

100 gr. hørfrø

100 gr. sesamfrø

100 gr. hakkede abrikoser

2 spiseskefulde agavesirup

5 æg

1 dl. økologisk olivenolie

1 tsk. salt

2 tsk. kanel

 

Fremgangsmåde:

Sæt en skål på en bagevægt og drys alle de tørre ingredienser i – 100 gram ad gangen.

Det er kun abrikoserne der skal hakkes. Kerner, frø og nødder skal være hele (det smager vildt godt, hvis du rister dem på panden først).

Rør med en ske æg, olie, agavesirup, kanel og salt i.

Hæld op en i en smurt form eller en teflonbelagt efter eget valg.

Sættes direkte i ovnen på 160 grader i en time.

 

Vupti-vapti-færdigt.

Opbevares på køl i ca. 10 dage. En bedre ide er det, at skære brødet i skiver, komme det i en frysepose og i fryseren. Så kan du lune en skive ad gangen på brødristeren – det smager endnu bedre ristet.

God appetit og nyd med nærvær.

PS: Der er nyt indhold i den store pakke til stabilt blodsukker i hverdagen!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og sygeplejerske – resultater der varer.

Tryk her – og få dagligt et lille brugbart fif via Facebook!

Anmeldelse FB Kirsten

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: