fbpx

Soyaristede kikærter som proteinkilde

Bælgfrugter er fremtidens proteinkilde.

Fordi bønner, linser og kikærter er lækre, klimavenlige, kan produceres i Danmark, mætter bedre end kød – OG er billige.

BÆLGFRUGTER VIRKER!

Og er der noget, som medfører respekt, engagement og motivation, så er det, når noget virker – og bliver ved med at virke.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ KØD OG BÆLGFRUGTER?

En længerevarende mæthed.

En lettere følelse i kroppen efter måltidet.

Hurtigere passage igennem fordøjelseskanalen (slut med at dumpe kanonkugler ude på det lille hus).

Flere mikronæringsstoffer.

Mere energi.

På sigt en flad mave, mindre mavefedt, stabilt humør og pæn hud.

(Sammenlignet med proteiner fra gris, ko og andre firbenede dyr).

I den virksomhed jeg coachede sidste år i 2016, kaldte de det for “kikærte-effekten” – og alle vidste, hvad det handlede om, (nemlig mæthed, overskud, lethed i kroppen og god fordøjelse).

Her er den lette måde at tilberede kikærter på, som giver dig mæthed fra frokosten til aftensmaden. Og som du hurtigt kan smide ovenpå en omgang salat fx.

Blomkålssalat med kikærter

Soyaristede kikærter

Til 240 gram kikærter (en dåse):

½ spiseskefuld økologisk jomfruolivenolie

1 spiseskefuld god soyasovs eller tamari (hvis du er glutenfølsom)

1 spiseskefuld æblecidereddike

Og så kan du herfra lege med alle de krydderier og urter, du har lyst til (karry og rosmarin virker altid, og virker antiinflammatorisk)

Fremgangsmåde

Start med at gennemvarme kikærterne på en pande med olien, så de begynder at tage farve.

Tilsæt derefter de øvrige ingredienser.

Varm ved middel varme indtil al væden er forsvundet ind i kikærterne.

Brug dem ovenpå en salat, en suppe, som snacks eller mos dem til en grov pure eller dip.

TIP: Hvis du rister dem i ovnen på 150 grader i en times tid, så bliver de mere sprøde og knasende.

God fornøjelse, Anne.

Anne Seidelin – sygeplejerske, kostvejleder og coach

“Det bedste, det mest motiverende forløb hos Danmarks bedste Coach og Ernæringsekspert.

Jeg har haft et forløb på tre gange hos dig over to måneder.

På den korte tid har jeg fået styr på mit udryddergen, fået styr på indtagelse af for meget brød, fået styr på overdrevet indtagelse af kaffe og fået styr på weekendritualerne med alt for meget slik og rødvin.

Jeg er kommet til at kunne li´…. (se resten af Jespers feedback her)” 

Del i dit netværk: