Sunde fyldte tyrker-chokolader – med pekannødder og dadler

Nogle gange, så opstår der bare et særligt godt produkt ude i køkkenet.

Som regel helt spontant og ud af det blå (narhhh, noget har jo altid sat processen i gang..).

De her chokolader er en videreudvikling af den oprindelige “chokolade til en kold tyrker”, som blev udviklet til en kunde med nøddeallergi og seriøse sukkercravings.

Kokosolie slukker simpelthen trangen til sukker – måske på grund af kvalme, men hvad pokker, bare det virker 🙂

Grundopskriften er så simpel, at det nærmest kribler i fingrene for at være kreativ.

Så her er en uimodståelig variant med indbyggede overraskelser af knasende, ristede stykker pekannød og små stykker chewy dadel – kreeret i samarbejde med min store pige Nanna (som også har taget billederne):

Chokolader 1 Chokolader 2 Chokolader skåret over

Opskrift på sunde fyldte tyrker-chokolader

1 portion grundopskrift

50 gram ristede pekannødder (5 minutter på en varm pande)

5 store friske dadler

Fremgangsmåde

Før du laver chokolademassen, rister du nødderne, og hakker dem i mindre stykker.

Dadlerne skæres ligeledes i små firkanter.

Hvis du ikke har en chokoladeform, så kan små muffinforme, en isterningbakke eller en lille skål gøre det.

Men allerfinest hvis du bruger en rigtig chokoladeform af silikone.

Hæld et tyndt lag af den flydende chokolade i din form.

Lad den størkne lidt, og drys så pekan- og dadelstykker ned i midten af formen. Derefter hælder du resten af chokolademassen over.

Sættes på køl eller frys, indtil de stivner.

De smelter meget let, så server med en køn serviet 🙂

2-3 stykker pr snude plejer at være rigeligt.

Nyd dem – og dig selv – og dine gode valg.

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerkse – København Ø

“…jeg har bevaret kontrollen over min reptilhjerne og styret den sikkert igennem diverse fristelser med ”fleksibel” hånd. Og det har tilmed ikke engang været svært…” (mere feedback her)

 

 

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: