De her chokolader er en videreudvikling af den oprindelige “chokolade til en kold tyrker”, som blev udviklet til en kunde med nøddeallergi og seriøse sukkercravings. Kokosolie slukker trangen til sukker – måske på grund af kvalme, men hvad pokker, bare det virker 🙂
Grundopskriften er så simpel, at det nærmest kribler i fingrene for at være kreativ.
Så her er en uimodståelig variant med indbyggede overraskelser af knasende, ristede stykker pekannød og små stykker chewy dadel – kreeret i samarbejde med min store pige Nanna (som også har taget billederne):
Opskrift på sunde fyldte tyrker-chokolader
50 gram ristede pekannødder (5 minutter på en varm pande)
5 store friske dadler
Fremgangsmåde
Før du laver chokolademassen, rister du nødderne, og hakker dem i mindre stykker.
Dadlerne skæres ligeledes i små firkanter.
Hvis du ikke har en chokoladeform, så kan små muffinforme, en isterningbakke eller en lille skål gøre det.
Men allerfinest hvis du bruger en rigtig chokoladeform af silikone.
Hæld et tyndt lag af den flydende chokolade i din form.
Lad den størkne lidt, og drys så pekan- og dadelstykker ned i midten af formen. Derefter hælder du resten af chokolademassen over.
Sættes på køl eller frys, indtil de stivner.
De smelter meget let, så server med en køn serviet 🙂
2-3 stykker pr snude plejer at være rigeligt.
Nyd dem – og dig selv – og dine gode valg.
Der er altid en løsning:
Vil du have styr på kost, motion og søvn, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…jeg har bevaret kontrollen over min reptilhjerne og styret den sikkert igennem diverse fristelser med ”fleksibel” hånd. Og det har tilmed ikke engang været svært…” (mere feedback her)