fbpx

Træthed – skær ned på sukkeret og få mere energi

Hvor mange krav skal vi dog forholde os til?

I en helt almindelig hverdag skal vi forholde os til hundredevis af spørgsmål – fra morgen til aften. Selv når vi sover, rumsterer det i hovedet. Fik vi nået det hele? Jeg tror, det er derfor, så mange giver op overfor den daglige kost.

Det er bare for besværligt også hele tiden at skulle være bevidst om, hvad der skal puttes i munden. Det letteste er bare at fortsætte som altid – eller er det?

Trods og fortrydelse

De første mange år, efter min egen kostomlægning, blev jeg ramt af gentagne “Nej, nu gider jeg bare ikke mere!” episoder. Så røg der lidt chokolade, is og kage ned nogle dage, indtil jeg kunne mærke det på min krop, humør og energi, at det er helt, helt, helt forkert – desværre.

Det smager jo godt – og det er så nemt. Men fact er, at det simpelthen fungerer så dårligt i min krop og mit hoved, at jeg tvinges tilbage til mine sunde vaner, hver gang jeg ryger i sukkerfælden. Efterhånden sker det sjældent – det er ikke besværet værd.

Hvorfor mærker andre det ikke

Mennesker på en helt almindelig standard dansk kost, selv i den sunde ende, vil ikke kunne mærke sukkerets og stivelsens effekter på samme måde, fordi man bliver vant til altid at være lidt småtræt, ukoncentreret og småsløj.

Lidt ekstra kaffe og sødt, kan lige holde den gående, indtil man falder omkuld om aftenen.

Troede jeg var født sådan

Jeg troede selv, at jeg bare var et menneske, der havde mindre energi og større søvnbehov end andre mere heldige mennesker, med bedre gener. Jeg havde jo altid haft det sådan.

Hvordan skulle jeg kunne tro, det havde noget med min kost at gøre. Jeg spiste jo almindelig sund og varieret mad efter sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og så selvfølgelig slik, kage og chokolade efter behov… En par franskbrødsmadder var heller ikke at kimse ad.

Spiste som alle de andre og var flad som alle de andre

Havde jeg dog bare haft den samme viden for 20 år siden, som jeg har nu. Så havde mange ting set anderledes ud.

Markante forandringer

Min pointe er, at hvis du bare prøver en kort periode uden sukker og stivelse, så vil du mærke markante forandringer, der gør, at du får lyst til at fortsætte.

Du vil kunne mærke alt det positive i din krop, humør og energiniveau. Jeg har set det ske så mange gange, at jeg godt kan give en garanti for effekten. Det er hårdt den første uge, men så vender det.

Farvel gamle venner

Jeg elsker stadig sukker og stivelse – men ser på dem som gamle venner. De hjalp mig en gang – troede jeg. Nu har jeg andre venner, der hjælper mig på et helt andet plan. Og jeg elsker dem endnu højere – heldigvis.

Træthed skal bekæmpes med næring

Er du i tvivl om, hvilken kost der vil hjælpe dig allerbedst, så start med mit onlinekursus. Der er altid en løsning:

Styr på vægt og helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“Kære Anne

Jeg skylder dig en stor tak, fra hjertet. Det har givet mig enormt meget, at have din støtte og vejledning, når nu jeg har taget dette vigtige og store valg i mit liv – at få styr på min kost.

Tak for din enormt søde, professionelle, inspirerende og engagerede måde at være på! Jeg kunne ikke have valgt en bedre vejleder og coach. 

Jeg tager med mig en masse indsigt og inspiration videre, og jeg har en følelse af, at det er en langvarig ny vej, jeg er kommet ind på.

Skulle jeg imidlertid falde i igen på et tidspunkt, eller føle at jeg trænger en hjælpende hånd for at tage styringen, tager jeg kontakt igen.  Tak fordi du er der.

Jeg kommer helt sikkert til at anbefale andre at kontakte dig, jeg kender en hel del mennesker, der godt kunne bruge noget hjælp.

Kommer til at savne dig, og det er lidt vemodigt, ikke at have en ny aftale med dig i aftalebogen.. men jeg føler mig klar til at styre skuden videre alene, og er mega taknemmelig, for den hjælp jeg har fået fra dig.

Tak for nu, knus, Anne.  ”

 
 
Anne H. Kbh, 19/9-15 efter den store pakkeløsning

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: