fbpx

Hokkaidofritter – du skal spise skrællen!

Der gik faktisk adskillige år, hvor jeg arrigt og præmenstruelt fægtede med kniv og skrællekniv for at få pelset de lækre, men bøvlede hokkaidoer, indtil en veninde sagde “Hvorfor gør du det, når du kan spise den? Den bliver altså blød og lækker, når den er tilberedt?!” AAARGGGG!!!!!!

Græskar er ren blød og venlig comfortfood

Smagen og konsistensen er fantastisk. Og skrællen er fyldt med alt det sundeste, vi kan få fra grøntsagerne. Så køb de økologiske, skrub dem grundigt, og få de ekstra grove fibre og antiinflammatoriske orange mikronæringsstoffer samtidig. Skrællen er super foder til dine sunde og gavnlige tarmbakterier. Antioxidanterne og flavonoiderne hæmmer mikroinflammation og styrker dit immunforsvar.

Især når man er præmenstruel kan trangen til comfortfood kommer voldsomt over en. Sukker vil kun gøre de præmenstruelle symptomer endnu værre. Den lille hidsige drage bliver til den store dræberdrage – det har du sikkert prøvet – hvis du ellers er en kvinde 🙂

Spis noget med naturlig sødme for at dulme dine cravings – græskar er oplagt!

Og kan du på ingen måde dæmpe din PMS på egen hånd, så kan jeg lave en skræddersyet plan til dig, hvor vi tilsætter lidt magiske urter og vitaminer, så du bliver god og mild – hver dag.

Spis gerne skrællen på alle græskar

Jeg har nu egenhændigt testet, om man kan spise skrællen på alle de andre typer af græskar – og det kan man! Enten blender du den med i supper, eller får den blød i ovnen eller på stegepanden. Og den smager godt. De græskar der er mest smagfulde og lækre er i min optik hokkaido og butternutsquash, de andre kan godt smage lidt vandede eller for sødt.

Hvis du synes, der har været for mange hænder på dem, og er bange for smitte med et eller andet, så kan du bruge lidt neutral opvaskemiddel til at rense dem med, mens du skrubber.

hele hokkaido

Spis skrællen fordi vores gode og livsvigtige tarmbakterier elsker det.

Er du mere til hokkaidosuppe end de sunde fritter, så er min yndlingsvariant af hokkaidosuppe her.hokkaidofritter

Opskrift på bagte hokkaidofritter med skræl og parmaskinke:

1 økologisk hokkaidogræskar

1 pakke parmaskinke (1/2 stk pr skive)

2 spiseskefulde øko olivenolie

Skræl og saft af en øko citron

Salt og peber

Og gerne et drys rosmarin eller anden lækker grøn krydderurt ovenpå

Chiliflager (de søde) er også lækre som modspil til det søde i græskarret

Fremgangsmåde

Hokkaidoen vaskes grundigt. Skæres i både (ca 1 cm. på det bredeste sted).

Kernerne tages fra (se opskrift på ristede græskarkerner her).

Olie, citron lidt salt og peber blandes i en skål og skiverne gnides grundigt med blandingen, derefter lægges parmaskinken pænt rundt om skiverne.

Drys evt med grønne krydderier og chiliflager. Sættes på bagepapir og bages i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Spises som snack, forret eller tilbehør til næsten hvad som helst.

God fornøjelse og nyd med nærvær!

Vil du have alle mine gode tips og tricks i en samlet bunke, så er mit onlinekursus det helt rigtige for dig, du kan se alle detaljerne og tilmelde dig det lige her. Du bliver både fladmavet og får et super immunforsvar af at gennemgå de 6 ugers intensive forløb.

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro.
Spis dig ud af PCO
Spis dig ud af PCO

Del i dit netværk: