fbpx

Luftigt skyrbrød med kardemomme – smager som teboller

Jeg udviklede opskrifter på skyrbrød allerede tilbage i 2014. Siden kastede andre sig over den opskrift og lavede nye varianter. Denne særligt fluffy udgave er udviklet i et samarbejde med min ældste datter.

Nanna er den grundige type, så hun insisterede på, at få pisket en masse luft ind i æggemassen, så de kunne hæve noget mere. Jeg fandt på kardemomme og flere loppefrøskaller. Nu smager det som teboller – sprødt, saftigt og luftigt.

Skyrbrød version 2

Opskrift luftigt skyrbrød version tebolle

500 gram skyr naturel

4 øko æg

Ca. 3 dl havreklid

1 dl. loppefrøskaller

3 teskefulde bagepulver

1 teskefuld salt

4 teskefulde kardemomme

Blå birkes eller tilsvarende som pænt drys

Fremgangsmåde

Æg piskes luftige.

Tilsæt skyr, salt, kardemomme og loppefrøskaller.

Derefter røres klid i lidt efter lidt. Stop når konsistensen er som en tyk grød.

Rør derefter bagepulver i.

Bredes ud på en bageplade på bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse.

Drysses med noget pænt og lækkert fx. blå birkes, sesam eller nigella.

Bages på 220 grader i ca. 20 minutter til det har en lækker gylden farve.

Skæres i firkanter, og kommes i fryseren, når det er koldt. Så kan du måske nøjes med at lune en enkelt skive ad gangen i brødristeren.

Nydes med fuldt nærvær!

Der er altid en løsning:

Hvis du vil have styr på dit helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“…Jeg startede hos Anne med en kampvægt på 103,8 kg og målte 111 cm om maven. I går, efter lidt over 5 uger, med at leve efter Annes råd og vejledning, hedder vægten nu 96,4 kg og 104 cm rundt om maven. 7 kilo lettere og 7 cm mavefedt mindre, og jeg er helt oppe at køre… helt powerpose-agtig oppe at køre faktisk :-)…”(mere feedback fra Simon her).

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: