Luftigt skyrbrød med kardemomme – smager som teboller

En Seidelin classic opskrift: Jeg opfandt skyrbrød allerede tilbage i 2014. Siden “lånte” andre opskriften og lavede nye varianter.

Min opskrift her med kardemomme smager som teboller – sprødt, saftigt og luftigt.

Skyrbrød version 2

Opskrift luftigt skyrbrød version tebolle

500 gram skyr naturel

4 øko æg

Ca. 3 dl havreklid

1 dl. loppefrøskaller

3 teskefulde bagepulver

1 teskefuld salt

4 teskefulde kardemomme

Blå birkes eller tilsvarende som pænt drys

Fremgangsmåde

Æg piskes luftige.

Tilsæt skyr, salt, kardemomme og loppefrøskaller.

Derefter røres klid i lidt efter lidt. Stop når konsistensen er som en tyk grød.

Rør derefter bagepulver i.

Bredes ud på en bageplade på bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse.

Drysses med noget pænt og lækkert fx. blå birkes, sesam eller nigella.

Bages på 220 grader i ca. 20 minutter til det har en lækker gylden farve.

Skæres i firkanter, og kommes i fryseren, når det er koldt. Så kan du måske nøjes med at lune en enkelt skive ad gangen i brødristeren.

Nydes med fuldt nærvær!

Der er altid en løsning:

Hvis du vil have styr på dit helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“…Jeg startede hos Anne med en kampvægt på 103,8 kg og målte 111 cm om maven. I går, efter lidt over 5 uger, med at leve efter Annes råd og vejledning, hedder vægten nu 96,4 kg og 104 cm rundt om maven. 7 kilo lettere og 7 cm mavefedt mindre, og jeg er helt oppe at køre… helt powerpose-agtig oppe at køre faktisk :-)…”(mere feedback fra Simon her).

 

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: