Jeg udviklede opskrifter på skyrbrød allerede tilbage i 2014. Siden kastede andre sig over den opskrift og lavede nye varianter. Denne særligt fluffy udgave er udviklet i et samarbejde med min ældste datter.
Nanna er den grundige type, så hun insisterede på, at få pisket en masse luft ind i æggemassen, så de kunne hæve noget mere. Jeg fandt på kardemomme og flere loppefrøskaller. Nu smager det som teboller – sprødt, saftigt og luftigt.
Opskrift luftigt skyrbrød version tebolle
500 gram skyr naturel
4 øko æg
Ca. 3 dl havreklid
1 dl. loppefrøskaller
3 teskefulde bagepulver
1 teskefuld salt
4 teskefulde kardemomme
Blå birkes eller tilsvarende som pænt drys
Fremgangsmåde
Æg piskes luftige.
Tilsæt skyr, salt, kardemomme og loppefrøskaller.
Derefter røres klid i lidt efter lidt. Stop når konsistensen er som en tyk grød.
Rør derefter bagepulver i.
Bredes ud på en bageplade på bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse.
Drysses med noget pænt og lækkert fx. blå birkes, sesam eller nigella.
Bages på 220 grader i ca. 20 minutter til det har en lækker gylden farve.
Skæres i firkanter, og kommes i fryseren, når det er koldt. Så kan du måske nøjes med at lune en enkelt skive ad gangen i brødristeren.
Nydes med fuldt nærvær!
Der er altid en løsning:
Hvis du vil have styr på dit helbred, så se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…Jeg startede hos Anne med en kampvægt på 103,8 kg og målte 111 cm om maven. I går, efter lidt over 5 uger, med at leve efter Annes råd og vejledning, hedder vægten nu 96,4 kg og 104 cm rundt om maven. 7 kilo lettere og 7 cm mavefedt mindre, og jeg er helt oppe at køre… helt powerpose-agtig oppe at køre faktisk …”(mere feedback fra Simon her).