Kostvejlederen her har det lidt stramt med kold mad om vinteren – salater virker bare ikke i januar.
Men jeg er svært glad for gulerødder.
Så en lun gulerodssalat blev resultatet af mine kreative udfoldelser i går i køkkenet.
Lun salat med gulerødder, mandler og dild
500 gram øko gulerødder
50 gram mandler
Et bundt dild (estragon eller koriander havde også været godt)
3 spiseskefulde øko jomfruolivenolie
1 spiseskefuld citronsaft (lidt finrevet skræl havde været lækkert, men det her var fra flaske)
Et par gode vrid sort peber
Fremgangsmåde
Gulerødder skrælles eller skrubbes, og skæres i grove skiver.
Koges 3-5 minutter til der stadig er bid i, men ikke så de knaser.
Mandler lægges i kogende vand i en skål og smuttes efter et par minutter, når skallen løsner sig.
Dild skylles og hakkes fint.
Olie, peber og citronsaft blandes.
Gulerødderne hældes i en si og får lov at dryppe af et par minutter.
Det hele blandes og serveres lunt.
Fungerer ualmindeligt godt til en hakkedreng eller til hvid fisk.
Næste dag fungerer resterne faktisk godt kolde, serveret i en lille snackskål, med en kop krydret te ved siden af (til at holde varmen på).
Ha’ en skøn dag, Anne.
Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – Østerbro
De nyeste opskrifter ligger på Facebook find min side her
“…Har tabt 5 kilo siden uge 1
jeg holder øje på min vægt, som kan registere fedt og muskler…og det er fedt som går nedad
Og jeg har tabt 5 cm ved navlen…
De Aller Aller bedste hilsner, Jeanette…”