fbpx

Lun rustik gulerodssalat med mandler og dild

Kostvejlederen her har det lidt stramt med kold mad om vinteren – salater virker bare ikke i januar. Men jeg er svært glad for gulerødder. Så en lun gulerodssalat blev resultatet af mine kreative udfoldelser i går i køkkenet.

gulerodssalat

Lun salat med gulerødder, mandler og dild

500 gram øko gulerødder

50 gram mandler

Et bundt dild (estragon eller koriander havde også været godt)

3 spiseskefulde øko jomfruolivenolie

1 spiseskefuld citronsaft (lidt finrevet skræl havde været lækkert, men det her var fra flaske)

Et par gode vrid sort peber

Fremgangsmåde

Gulerødder skrælles eller skrubbes, og skæres i grove skiver.

Koges 3-5 minutter til der stadig er bid i, men ikke så de knaser.

Mandler lægges i kogende vand i en skål og smuttes efter et par minutter, når skallen løsner sig.

Dild skylles og hakkes fint.

Olie, peber og citronsaft blandes.

Gulerødderne hældes i en si og får lov at dryppe af et par minutter.

Det hele blandes og serveres lunt.

Næste dag fungerer resterne faktisk godt kolde, serveret i en lille snackskål, med en kop krydret te ved siden af (til at holde varmen på).

Der er altid en løsning:

Vil du have styr på vægt, hormoner, kost, motion og søvn, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“…Har tabt 5 kilo siden uge 1 👏👏👏 jeg holder øje på min vægt, som kan registere fedt og muskler…og det er fedt som går nedad 👏👏👏 Og jeg har tabt 5 cm ved navlen…👏👏👏

De Aller Aller bedste hilsner, Jeanette…”

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: