Kostvejlederen her eksperimenterer en del med konsistenser for tiden.
Konsistensen er nemlig med til at afgøre, hvor længe dine måltider befinder sig i mavesækken, inden de ryger længere ned i systemet.
Der er ingen tvivl om, at en blendet, halvtyk konsistens (som A38) mætter helt utroligt godt. Så prøv at ramme den tykkelse, når du tilsætter mængden af væde til supper fremover.
Pigerne brokkede sig lidt og måtte have mere væske i deres. Til gengæld var der ingen af dem, der registrerede bønnerne, da de var blendet til atomer.
Butterbeans er bløde, cremede, meget neutrale, og giver både konsistens og proteiner.
En god begynderbønne 🙂
Fløden kan med erstattes med kokosmælk, hvis du har problemer med mælkeprodukter.
Ellers er det bare at komme i gang med endnu en vegetarret.
Miljøet, økonomien og maven bliver helt glad.
Opskrift Tomatsuppe med butterbeans:
2 løg
Lidt økologisk smør til at stege løgene i
3 dåser gode flåede tomater (eller tilsvarende friske i sæsonen)
1 stor dåse koncentreret tomatpure
1 dåse butterbeans
1 dl. piskefløde
Evt. lidt vand
2 bouillonterninger (høns eller grøntsag)
1-4 fed hvidløg (afhængig af egen eller børns smag)
1 tsk. tørret basilikum eller en lille håndfuld frisk basilikum
1 tsk. agavesirup (kun hvis suppen er for syrlig)
Salt og peber
Evt. lidt chili
Lidt god feta og lidt grønt på toppen ved servering
Fremgangsmåde:
Løgene skæres i mindre bidder, svitses i smør til de bliver bløde.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Simrer i ca 15 minutter.
Blendes næsten helt glat.
Drysses med lidt god feta og evt. lidt grønne krydderurter – og selvfølgelig intet brød 🙂
God appetit og nyd med nærvær!
Anne Seidelin – Narrativ Samskabende Coach – Østerbro
“…Tænker på vores samtaler som igangsættelse af en lang proces – og sjovt nok drejer mit liv sig ganske langsomt – og uden jeg egentlig tænker over det – i de retninger vi snakkede om, jeg gerne ville…”
Sofie H se resten her