fbpx

Olivenolie er sundt og godt

Olivenolie indeholder mest monoumættet fedt af alle olier. Den stabiliserer blodsukkeret, smører huden indefra og afhjælper insulinresistens.

En sjælden gang i mellem, går alting bare op i en højere enhed

Olivenolie er et must på salater, i pestoen, hummus, den hjemmelavede majonæse, rodfrugtsmosen eller den blendede suppe. Og den skal være god!

Se opskrift på lækker hummus her.

Øko?

Om den er økologisk eller ej spiller så rent faktisk en rolle, når vi taler olie. De værste giftstoffer binder sig nemlig til fedtstofferne i fødevarerne samt selvfølgelig overfladen – og olivenolien presses jo af de hele frugter.

Jomfru?

Måden den er presset på er også vigtig, da opvarmning til over 160 grader vil ødelægge de sundeste af fedtsyrerne, samt forringe smagen. Er det en virkelig billig olie(også de økologiske) er den muligvis også renset kemisk  og tilsat kemi under presningen for at forøge mængden af udvundet olie. Lad dem stå på hylderne..

Koldpresset?

Jeg anbefaler en koldpresset, økologisk jomfruolivenolie, som er opbevaret mørkt og køligt inden salg. Den smager så meget bedre og du når at bruge hele flasken, inden den harsker, af samme årsag.

Majonæse lavet på gammel eller dårlig olivenolie er en temmelig ubehagelig oplevelse 🙂

Nu bor jeg jo i 2100 Spelt

Og spiser ALDRIG spelt af samme årsag, samt at det ikke er bedre end hvede..

MEN

Man kan virkelig få gode olier på Østerbro.

Tænker man på miljøet, så er konceptet rundt om hjørnet hos Letz Shop ganske genialt. Du køber en fin flaske med patentlåg, den første gang du køber olie. Derefter får du bare fyldt på fremover fra den store tank i butikken. En hel liter for under hundrede kroner – det er i orden!

Den flinke mand accepterede at blive fotograferet under tapningen, bemærk at han vender etiketten mod kameraet 🙂

Fischers olivenolie

Er smagen vigtigere end både miljø og økoklogi, så har Fischer, der bor i stueetagen, nok den allerbedste. Han sælger den i 3-liters metaldunke.

Jeg er fri for kommercielle bindinger

Jeg får desværre ikke procenter eller andre goder af at reklamere for dem – jeg deler bare mine erfaringer – de ved det ikke en gang.

 

God appetit og nyd med nærvær!

 

Anne Seidelin – Kostvejledning på Youtube – og Østerbro

“Nu skriver du jo, at man gerne må være lidt selvfed her i starten :P Det har jeg også været – og for at blive der, så se på billedet, hvad vægten sagde i går aftes inden sengetid! Det er jo SINDSSYGT!!!!!:D

 
88.5 hos dig onsdag morgen, og 87,7 torsdag aften!
 
Jeg er SERIØST pjattet med den her livsstil – tak tak tak Anne! :) “
 
(Helena, Kbh, 12/6-15 efter de første 2 samtaler)

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: