At komme hjem fra Sverige med adskillige poser helt uimodståelige æbler i alle farver og faconer..
Hvad så?
Havde heldigvis udtænkt den lavglykæmiske og praktiske løsning på vej hjem i bilen:
Æblemos kogt med skræl og ingen sukker:
Fremgangsmåde:
– Æblerne vaskes og skæres i mindre stykker uden kernehus
– Koges/dampes til de er møre i 2 cm vand (10-20 min.)
– “Sødes” med kanel, kardemomme, vanilje eller en blanding af dem alle
– Du kan eksperimentere med krydderierne ved at koge flere små portioner. Min favorit, som ses nedenunder er med riiiigelige mængder kanel (2 skefulde til en grydefuld samt 1 spiseskefuld kardemomme og 1 teskefuld sort vaniljepulver).
– Mosen blendes derefter meget grundigt og er vupti færdig
– Køles ned og puttes i små beholdere/poser til fryseren, så du har til laaaang tids brug.
En portion svarende til en deciliter vil ikke påvirke dit blodsukker, slet ikke hvis du giver det modspil af skyr, nødder eller evt. flødeskum (se æbledesserten hér).
God fornøjelse – det kan faktisk være et hyggeligt familieprojekt.
Anne Seidelin – Kostvejleder med speciale i stabilt blodsukker.
PS: Er du meget mere interesseret i min kat og min frokost, så følg med på Instagram her.