fbpx

Kikærtegryde med kokosmælk og æbler

“Kikærteeffekten” kalder de det ude på Dansk Standard, hvor jeg lige nu coacher 71 medarbejdere.

De 71 siger stort set det samme, når talen kommer på kikærter.

“De virker!”

Der er simpelthen en helt anden mæthedsfornemmelse efter måltider med kikærter (og masser af sundt fedt).

Selv de hårde typer, der lagde ud med et “du får mig altså ikke til at spise bønner, linser og kikærter!”, bærer nu kikærtefanen højt og flot.

Selvfølgelig er det også en kæmpe hjælp, at kantinen nu går forrest og virkelig tryller i køkkenet.

Inspireret af kantinens “tomatiserede kikærter” i tirsdags, måtte jeg selv til gryderne, men kunne ikke lade være med at tilsætte kokosmælk (min yndlingsingrediens lige for tiden):

kikærter med kokos og æbler

Cremede kikærter

400 gram kogte kikærter (dem fra dåse er altid ok)

1 stort hakket rødløg

½ spiseskefuld økologisk smør

1 dåse økologisk kokosmælk

1 stor dåse koncentreret tomatpure

1 mellemstort æble i tynde både

1 spiseskefuld æblecidereddike

1 teskefuld karry

1 teskefuld tørret timian

Salt og peber

Fremgangsmåde

Løg svitses i smør.

Kikærter svitses med, når løgene begynder at tage farve.

Resten tilsættes.

Koges et par minutter.

Færdig.

Serveres som en selvstændig ret.

Kan fryses, men bliver kun bedre af at være i køleskabet til næste dag.

God fornøjelse, Anne.

Anne Seidelin – Kostvejleder København – og på Skype

“Jeg er gået fra 94 kg til 84 kg – på egen vægt. Sidst jeg vejede 84 kg er vel 25 år siden?

Mine taljemål er faldet fra 108 cm til 98 cm.

Mit blodtryk er faldet fra 130/77 til 105/71.”

(Se mere fra Jespers feedback her)

Del i dit netværk:

Gratis E-hæfte med kostplan

Og gratis nyhedsbrev med gode råd til et kærligt vægttab, mere energi og velvære.