fbpx

Indre dialog 1: “NÅ?!”

Begrebet “NÅ!?”

Hmmm..Hvad fortæller din indre dialog dig lige nu? At nu læser du noget, som kan hjælpe dig i dine valg? Eller at du alligevel ikke kan ændre noget i dit liv?

Sniksnak!

Vi har alle en indre dialog kørende i vores hoveder, den kværner faktisk konstant derudad. Vores motivation, engagement, modstand og viljestyrke afhænger i høj grad af tonen og indholdet af den dialog.

Støtter eller skader?

Du kan have dialoger, der støtter dig i alle de rigtige valg. Eller du kan have en saboterende dialog, som spænder ben for alle dine beslutninger om en sundere levevis.

Hader sundhed!

Indre saboterende stemmer ødelægger alle dine planer og mål. De hader især forsøg på at lave nye sunde madvaner. Eksempler på saboterende dialog er fx:

”Det er ikke vigtigt, ikke lige nu, jeg har fortjent det, livet skal nydes, det smager for godt til at lade det være, synd at smide det ud, synd for værten, det er regnvejr, jeg er træt, jeg er ked af det, det hjælper at spise, jeg har knoklet hårdt, det feder først i morgen, det er bare et lille stykke, jeg spiser bare mindre resten af dagen, alle de andre spiser det også, jeg vil ikke skille mig ud, det er uretfærdigt at jeg ikke kan spise det, det er synd for mig, jeg må godt, jeg træner bare lidt ekstra!!!!!!”

Sådan bliver det ved og ved og ved og ved, indtil du har spist, det du ikke skulle. Fordi du ikke håndterer det, og blot lader det ske.

Bondeanger og nederlag

Så går der 10 minutter, så fortsætter de saboterende stemmer. Denne gang med det formål at gøre dig rigtig ked af det og ødelægge resten af dagen:

”Se nu der, jeg kan da heller ikke finde ud af noget som helst, jeg kan ikke spise sundt, jeg kan ikke modstå fristelser, jeg har ingen rygrad, jeg kan aldrig gennemføre noget, jeg kan ikke ændre vaner, jeg kan ikke styre mig, jeg dur ikke til noget, jeg er svag, jeg er doven, jeg er ussel, jeg hader mig selv!!!!”

Så kan du jo ligeså godt bare fortsætte med at spise forkert og lave ingenting resten af dagen, resten af ugen eller resten af måneden. Så er alt jo alligevel ødelagt!

Eller er det?

Kan du ændre den indre dialog?

Ja da! Det er en hård kamp, men den kan ændres.

Start med “NÅ!?”

Det første lille skridt mod en positiv og støttende dialog er at møde de saboterende stemmer med et rungende ”NÅ!?”

Slut med at være et offer!

Forestil dig at være barn og de andre mobber. Du møder dem bare med et overbærende ”NÅ!?” – så siver gassen ligesom ud af ballonen. På samme facon giver de indre stemmer op, når de ikke møder argumenter og skænderier, men bare et ”NÅ!?”. Lad være med at køre med på deres sniksnak, ignorer dem, grin ad dem, vær overlegen – DU VED BEDST!

Hvad vil du?

Det er dig, der ved, hvad der er vigtigt i dit liv. Det er dig, der ved hvad der virkelig giver værdi. Og dig der bestemmer!!!! Så vil du leve sundt, så er det, det du vil og det du gør. Du VIL have mere energi. Du VIL være sundere. Du VIL se lækker ud. Slut med selvsabotagen. NÅ!!!!!!

Belønning:

Når du så har valgt rigtigt og sundt hele dagen, så må du gerne få pandekager til aftensmad. Bare det er min opskrift med butterbeans i:

Og når du har spist dem, så har du god samvittighed og lyst til at fortsætte den gode stil – for den gør dig glad – og du ranker ryggen.

Det at handle efter sine inderste ønsker, smager SÅ meget bedre end alt andet. At kunne føle sig godt tilpas i sin krop, smager endnu bedre. Du KAN!

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

NB! Den indre dialog er en vigtig del af ”Den store Pakkeløsning”, når den indre dialog er på plads, så tager du ansvar og forfølger stædigt dine mål – effektivt!

Jeg er SÅ glad for at være kommet i gang hos dig! Sukker har styret mig i flere år, men nu er det som om, at min før så elskede chokoladebar ikke interesserer mig mere. Troede ikke rigtig på at det kunne lade sig gøre, men det kan det! Line (se mere her)

Mød mig på Facebook – så får du også de nyeste opskrifter!

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: