fbpx

Peanuts er bedre end chips, popcorn og saltstænger

Generelt indeholder saltede snacks en voldsom masse kulhydrat, transfedt og stivelse. Det påvirker dit blodsukker, din appetitregulering, dit belønningscenter i hjernen, dine hormoner og giver dig mavefedt. Du bliver selvfølgelig også træt og utilpas, samt får dannet en masse mikroinflammation i kroppen.

Selv dine tarmbakterier ændrer sig i sammensætningen, hvis du får salte treats ofte.

Sundere salt snack

Peanuts giver ikke et højt blodsukker, du slipper altså for at blive oppustet og blive træt. Så det er et SUNDERE alternativ til chips, saltstænger og popcorn.

Du skal ikke spise dem i håndfulde, men spis en enkelt ad gangen, så de varer længe og du kan nå at stoppe op igen, når trangen har lagt sig. Et endnu sundere valg ville være saltede mandler, macademianødder og andre saltede nøddetyder.

Chips giver afhængighed

Går du amok på posen, når den første chip knaser lystigt mellem tænderne – så hold dig væk fra chips (ligesom alkoholikeren, der ikke skal tage den første slurk, det er samme center i hjernen, der bliver påvirket…).

Chips er designet ned til mindste detalje for at udløse den helt rigtige reaktion hos brugeren. Tykkelse, størrelse, krydring, knaset og posens måde at knitre på – ren juleaften i belønningscenteret!

Så peanuts kan være et rigtig godt valg – men sunde bliver de aldrig!

De aftener, hvor du ved, der bliver serveret alkohol og snacks (og du gerne vil være med til det hele), så medbring en pose peanuts, så du ved, du ikke falder i chipsskålen.

Der er altid en løsning:

Vil du have styr på salttrangen, vægt og helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Facebook Lise

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: