Råkostsalat med spinat, gulerod og appelsin.

Spinat er super sundt og antiinflammatorisk.

Men det bliver altså også lidt kedeligt en gang i mellem. Og så opstår lysten til at gemme spinaten lidt – bare få den til at forsvinde midt i noget andet og en mere dominerende opskrift.

Jeg hakkede den til ukendelighed i køkkenmaskinen, og blandede den med fintrevne gulerødder – det virkede.

Resultatet blev faktisk godt og den sidste rest fra i går kom med som frokost idag sammen med en dåse tun – glimrende.

Ikke så mange dikkedarer – bare let og funktionelt – sagde hende den lavpraktiske 🙂

Gulerodssalat med frisk spinat:

1 pose frisk spinat

½ kilo gulerødder

1 økologisk appelsin (revet skræl og saft)

Fremgangsmåde:

Spinaten skylles grundigt, vrides for vand, puttes i køkkenmaskinen og hakkes fint.

Gulerødderne rives på den fine side.

Appelsinen rives fint, så du får alt det orange fra skrællen og saften presses.

Det hele blandes.

Vupti!

God appetit – og nyd med nærvær.

Min ældste pige Nanna er blevet 12 år.

Og nu begynder det efterhånden at vise sig, at al den tid hun har tilbragt i køkkenet, den har sat sit præg.

Hun smager, hun eksperimenterer, hun jubler (og bander – selv om jeg da ikke ved, hvor hun har lært det henne) og tryller ind i mellem de fineste retter frem.

Fx. denne mos / dip / hummus / pålæg (den er godt tænkt). Den er helt perfekt som sandwichfyld i en kikærtebolle til madpakken.

Åh, det gør mit bløde moderhjerte så glad.

At hun så også laver kridhvide boller og citronfromage, det er bare en befrielse – og giver en fin balance.

edamame-hummus

Opskrift Edamame-hummus

200 gram edamamebønner

2 spiseskefulde limesaft (havde været godt med lidt reven skræl også)

½ dl øko olivenolie

1 stor spiseskefuld peanutbutter

½ teskefuld salt

½ teskefuld tørrede koriander (friske havde været endnu bedre)

½ teskefuld spidskommen

Nogle gode vrid sort peber

Chili efter humør

Ca. ½ dl vand (vent lidt, og tjek konsistens, før du tilføjer det)

Fremgangsmåde

Det hele kommes i en minihakker, eller blendes med en stavblender, til du har en konsistens, der lige præcis er fast nok til at hænge fast på en gulerodsstav.

Kan bruges som dip og dyp til det meste.

Holder sig på køl i 3-4 dage.

God fornøjelse – og har du børn, så få dem med i køkkenet 🙂

Vil du gerne være sundere eller have mere energi: Se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Jeg skylder dig en stor tak, fra hjertet. Det har givet mig enormt meget, at have din støtte og vejledning, når nu jeg har taget dette vigtige og store valg i mit liv – at få styr på min kost.
 
Tak for din enormt søde, professionelle, inspirerende og engagerede måde at være på! Jeg kunne… (se mere her)”

“…min lille indre 3-årige bliver gladere og gladere og visere og visere. Tusinde tak for at du har lyttet til mig. Tak for din tro på positiv forandring og din visdom om, hvilken retning det er.

Jeg kan varmt anbefale dig til alle der søger en retning mod større velvære og glæde.”

Kærligst Charlotte (efter den store pakkeløsning)

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: