Savner du det lille stykke brød i madpakken?
Eller mangler du den hurtige bolle til at tage med på farten, hvis du trives med mellemmåltider?
Men holder du dig generelt fra brød, fordi det gør dig træt, giver dig uren hud eller hedeture – eller bare generelt utilpas?
Lowcarb / mediocarb brøderstatning
Så kan skyrbrød være en god løsning.
Enten i den originale løsning, hvor du breder dejen ud på en bageplade og skærer i firkanter bagefter.
Eller som her i små dekorative muffinforme.
Lavglykæmiske skyrboller
Der er stadig kulhydrater i (jeg er ikke til LCHF, keto eller no-carb, jeg er til smartcarbs, highgreens og healthyfats, hvis jeg skal være noget). Og rolige kulhydrater i disse mængder føles stadig godt i kroppen.
De kan spises som de er, eller flækkes og fyldes med fx hummus eller peanutbutter (i princippet alt, hvad du normalt ville putte i en bolle).
Skyrmuffins med havreklid
500 gram skyr naturel
4 øko æg
5 dl havreklid
2 spiseskefulde loppefrøskaller
1 teskefuld bagepulver
4 teskefulde kanel
½ teskefuld salt
Sesam til at drysse med
Fremgangsmåde
Det hele røres sammen med en elmixer, til du får en tyk grød.
Dejen fyldes i muffinforme ca. 2/3 op (de hæver en del).
Drysses med sesam.
Bages på 200 grader i ca. 15 minutter til de har en lækker gylden farve.
TIP: Kan fryses og smager supergodt efter en tur på brødristeren.
Nydes med fuldt nærvær!
Er du træt af at være træt, så vær med på mit næste 6 ugers forløb:
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
“…Der er nu gået ca. 1 år siden min store omstilling, en forandring der for alvor har forandret mit liv, min sundhed og mit velvære – takket været din hjælp.
Ingen voldsomme humørsvingninger pga. blodsukkerubalance, ingen hævede ankler og sovende fingre, ingen tørre albuer, ingen tyk mave – og vigtigst af alt: Ingen diabetes!…” mere feedback her