Appelsin-konfekt – sukkernarkomanens valg

Rejsen fra sukkernarkoman til en “ugens-treat-type” har for mit eget vedkommende været en turbulent rejse. I starten af halvfemserne var sukkerafhængighed slet ikke et anerkendt begreb.

Jeg stod helt på bar bund. Ingen forskning. Ingen støtte. Ingen forståelse. Jeg måtte opfinde min min egen vej ud af sukkeret.

Vil du have al min viden fra de sidste 30 års sukkerkamp, og lære, hvordan du kan komme ud på den anden side, så skal du med på det nye onlinekursus “sund uden afsavn” den 12/1-21 – kom med her.

Det forløb virker bare, og det er lettere, end du tror.

Sukkerafvænning starter med sundt sødt

Jeg elsker stadig konfekt.

Men den almindeligt sukkermarcipan er bare for hidsig ved mit blodsukker. Det bliver simpelthen for svært at nøjes med et par stykker – mer-vil-have-mer-effekten.

Derfor er dadelkuglerne blevet til appelsin-konfektmasse i dag – og der kom chokolade på. Det er næsten bedre end den ægte konfekt..

Ugens treat bliver i aften!! Resten ryger i fryseren til på torsdag. Og her i en alder af 48 år, KAN jeg rent faktisk lade det blive liggende der 🙂

Mandelkugler med appelsin

Opskrift hjemmelavet marcipan med appelsin og chokoladedyp

150 gram mandler

1 teskefuld vaniljepulver (sort)

Lidt fintrevet appelsinskal (undgå det hvide)

Saft af ½-1 øko appelsin (lidt ad gangen)

50 gram 86% mørk chokolade

Pynt med smuttede mandelsplitter og lidt appelsinskræl

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til fint mel med vanilje og appelsinskal.

Derefter tilsættes appelsinsaften lidt efter lidt til det danner en blød sammenhængende masse.

Det kan godt tage lidt tid, før olien fra mandlerne frigives.

Brug en køkkenmaskine/foodprocessor.

Chokoladen smeltes over vandbad.

Tril små kugler af mandelmassen, tag en strikkepind eller lignende og dyp kuglerne i chokoladen.

Sættes på madpapir/bagepapir.

Opbevares på køl i max. 14 dage eller fryses til senere hygge.

Smager også godt uden chokoladen!

God appetit og nyd med dejligt nærvær!

Anne Seidelin – erfaren sukkercoach og kostvejleder – Østerbro

PS: Der er ledige pladser på januarforløbet (se detaljer her).

Hos Anne føler man sig støttet, forstået og aldrig dømt. Anne – din langsigtede, selvkærlige tilgang er noget, jeg vil tage med mig resten af livet. Tak og knus!” (se mere af Rebeccas mail her)

Feedback Merete nyhedsbrev

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email